Un bărbat îngrijeşte zeci de reptile

Gheorghe Rupa îngrijeşte peste treizeci de reptile dintre cele mai periculoase. Omul a renunţat la foarte multe lucruri pentru a merge dintr-o localitate în alta cu aceste reptile, la expoziţii. Cele 36 de exemplare au poposit şi în Târgu Jiu, unde vor rămâne până pe 14 ianuarie. Gheorghe Rupa are mare grijă de prietenii săi, hrănindu-i şi curăţându-i ori de câte ori este nevoie.

Prietenul reptilelor este din Drobeta Turnu Severin, iar în urmă cu un an, când reptilele au ajuns în oraşul său natal, s-a ataşat atât de mult de ele încât nu s-au putut despărţi. De atunci, Gheorghe Rupa hoinăreşte împreună cu reptilele prin toată România.

A făcut sărbătorile alături de reptile

Le hrăneşte, curăţă locul unde stau şi se joacă cu ele. Nimic din toate acestea nu i se pare prea greu lui Gheorghe Rupa şi face totul cu multă plăcere.

Prietenii lui Gheorghe Rupa, respectiv 36 de exemplare de reptile, cobre, şerpi cu clopoţei, vipere, şopârle şi chiar un piton lung de 5 metri sunt îngrijiţi ca la carte. Gheorghe Rupa are în îngrijire 28 de terarii cu 36 de exemplare. 18 specii de şerpi, din care 11 veninoşi, dar şi varani, iguane şi şopârle, toţi fiind cei mai buni prieteni ai îngrijitorului. Omul nu se desparte niciodată de reptilele care fac deliciul expoziţiilor itinerante. Adesea, omul îşi descreţeşte fruntea, jucându-se cu şerpii din speciile neveninoase. Au ajuns la Târgu Jiu pe data de 18 decembrie astfel că atât Crăciunul, cât şi Revelionul le-a petrecut în sala Casei de Cultură, alături de reptile.

Pitonul mănâncă o gâscă pe lună

Gheorghe Rupa a declarat că atunci când hrăneşte reptilele sau lucrează în terariul lor, trebuie să fie odihnit şi mai ales lipsit de teamă, deoarece reptilele simt aceste lucruri şi ar putea fi rănit. „Trebuie să ai multă răbdare şi linişte. Când te simt agitat atacă“, a spus acesta.

Cum era şi normal, reptilele nu pot fi hrănite ca atunci când se află în libertate, majoritatea reptilelor având în meniu insecte sau carne. Potrivit îngrijitorului, iguana este hrănită de câteva ori pe zi, cu salate, mere sau morcovi, de fiecare dată altceva. Pitonul de Burma este hrănit o dată pe lună, cu o gâscă. Toate celelalte reptile mănâncă în general carne de pui.

Reptilele provin din toate celelalte continente, în afară de Europa, unde reptilele sunt ocrotite. Gheorghe Rupa a precizat că proprietarul firmei a achiziţionat aceste reptile în decurs de 14 ani, acestea fiind foarte scumpe. Costul unui piton, spre exemplu, poate să treacă de 2.500 de euro.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: