Un bătrân a făcut greva foamei în faţa Prefecturii

Un bătrân din Bâlteni a venit ieri dimineaţă în faţa Prefecturii Gorj pentru a face greva foamei, fiind nemulţumit de faptul că a pierdut o bucată de teren. Ion Dobroiu are 72 de ani şi din 1995 se tot judecă pentru un teren despre care spune că a obţinut titlu de proprietate.

Actul i-a fost însă anulat la instanţă şi, de atunci, gorjeanul se tot judecă pe la diferite instanţe. Dobroiu afirmă că acum doi ani şi-a spus necazurile chiar în faţa lui Traian Băsescu, preşedintele cerându-i însă să aibă răbdare şi să aştepte o sentinţă de judecată definitivă.

A fost şi la Băsescu

"Am fost şi la preşedintele României, că m-a primit după ce am protestat la Bucureşti cu poza lui în mână şi am spus că nu face dreptate. M-a primit la dânsul la palat şi mi-a spus că nici dumnealui nu se poate băga peste hotărârile judecătoreşti. De vină pentru ce mi se întâmplă e însă primarul din Bâlteni, care e un dictator. Mi-a spus că nici peste cadavrul lui nu o să văd pământul acela şi că încă nu e un judecător care să dea acea hotărâre care să-l oblige pe el să îmi emită titlul de proprietate", spune protestatarul.

Primarul din Balteni, Vasile Vlăduleanu, afirmă că Ion Dobroiu poate să îi spună "dictator" cât doreşte, dar nimeni nu-l poate ajuta pe bătrân dacă hotărârile judecătoreşti nu-i sunt favorabile. Edilul declară că mai are în comună câteva cazuri similare şi spune că, în curând, jurnaliştii ar putea să întâlnească şi persoanele respective prin faţa Prefecturii.

"El nu se judecă decât cu Ion Popescu, nu cu Primăria. Pe mine mă face dictator degeaba acolo, la Târgu Jiu, că aici când vine la Primărie e cel mai bun prieten al meu. El a pierdut toate procesele până acum, l-a obligat instanţa să mai achite şi daune de 4000 de lei pentru Popescu, iar pe mine m-a obligat să emit titlul pentru persoana cealaltă. Am găsit înţelegere la domnul Popescu şi i-am spus să-l lăsăm pe nea Dobroiu să apeleze şi la ultima cale de atac pe care o mai are pe lumea asta şi dacă pierde şi acolo nimeni nu mai are ce să-i facă. El simte acum că pierde şi cred că de aia forţează un pic nota, dar n-am eu nicio treabă cu problemele lui", spune edilul, care afirmă că Dobroiu a stat cu pancartele de gât şi pe la Primăria Bâlteni, fără să-l poată ajuta cineva.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: