Un consilier din Glogova își cere în instanță indemnizația pe un an

UnconsilierPSDdinGlogovasejudecăcuconsilieriilocalipentrua-șiștigaindemnizațiapeunandezile. VioletaPopescuacuzănuafostnumităconsilierlocallaGlogovadupăceorganizațiaPSDdinlocalitatei-aretrassprijinulpoliticșil-aexclusdinpartidpeconsilierulAlexandruBănescu. Una peste alta, a ajuns Violeta Popescu este consilier local între timp, dar vrea banii pe perioada în care colegii din Consiliu au ignorat-o.CeișaseconsilieridinparteaPDL,PRMșiPNLsunt Adrian Giurcău, LoretaRăcănel,SeverDrăghici,PetreBalica,AlexandruDogarușiOvidiuDăogaru.

Scandalurile de la Glogova nu par să se termine. Un consilier din partea PSD cere primăriei din localitate să îi plătească indemnizația de ședințe pentru un an de zile. Violeta Popescu spune că nu a fost numită consilier la Glogova după ce partidul din care face parte i-a retras sprijinul politic și l-a exclus pe consilierul Alexandru Bănescu, deși era următoarea pe listă. Deși i-a făcut plângere penală primarului Ion Șalapa în urmă cu vreo doi ani, care nu ar fi adus la cunoștința consilierilor locali aceste fapte, aceasta a ajuns în cele din urmă să se judece cu șase consilieri, pe care îi consideră nevinovați. ”Este vorba despre un fost consilier căruia i-a fost retras sprijinul politic și a fost exclus. Domnul primar trebuia să le aducă la cunoștință domnilor consilieri acest lucru, dar le-a adus la cunoștință după un an de zile, iar din această cauză am făcut o plângere împotriva dumnealui. Au fost implicați în acest proces consilierii deoarece după cercetări se demonstrase că dumnealor ar fi vinovați, deși eu cred că nu dumnealor au fost vinovați pentru că nu le-au fost puse la dispoziție toate materialele”, declară Violeta Popescu. Consiliera menționează că președinele PSD de la Glogova a înregistrat la primărie o adresă prin care primăria și Consiliul Local era înștiințat că lui Alexandru Bănescu i-a fost retras sprijinul politic și a fost  exclus din partid. ”Eu am făcut plângere domnului primar și nu știu cum acesta a reușit să iasă nevinovat din toată treaba asta. În dosar se află doar consilierii care au comentat că nu le-au fost aduse la cunoștință cele două adrese, cei care nu au fost de acord cu acest lucru pentru că nu au avut adresele. Bănescu a fost exclus din partid și a trecut un an de zile până când am fost eu investită ca şi consilier. Procesul a rămas în pronunțare”, explică aceasta.

Primarul a scăpat

Primarul comunei Glogova, Ion Șalapa, spune că nu a fost chemat la instanță în acest caz și așteaptă să se dea hotărârea în acest caz.

Consilierul Adrian Giurcău explică de ce nu a fost votată investirea Violetei Popescu în funcţia de consilier. ”În anul 2009 organizația PSD Glogova a hotărât retragerea sprijinului politic a consilierului Alexandru Bănescu. Legea spune că nu retragerea sprijinului politic duce la excluderea din consiliul local, ci pierderea calității de membru. În anul 2010 s-a hotărât excluderea lui din PSD și l-am exclus din Consiliul Local. Popescu Violeta era următoarea pe listă, trebuia să îi ia locul lui Bănescu și între timp a dat în judecată Consiliul Local și Primăria Glogova. Consilierii nu au votat pentru că nu au vrut ei, ci pentru că nu au avut hârtie la mână”, explică consilierul Adrian Giurcău. Cu toate acestea consilierii nu își dau seama cum au ajuns în instanță când plângerea a fost făcută împotriva primarului. ”Pe 28 februarie 2012 a fost ultima ședință de judecată la Judecătoria Motru și a rămas în pronunțare pentru miercurea viitoare”, mai declară Giurcău.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: