Un consilier strânge semnături să oprească o investiţie a spaniolilor

Un grup de spanioli a început deja demersurile pentru construirea unei centrale pe biomasă în comuna Godineşti. Primarul Gheorghe Corbeanu spune că investitorii străini pus piciorul la Godineşti după ce şi un grup de chinezi vor să facă şi ei o hidrocentrală pe Tismana. Primarul vrea să pună în discuţie această investiţie în Consiliul Local ştiind deja că există şi voci care se opun. Centrala pe biomasă ar oferi aproape 60 de locuri de muncă. Un consilier strânge semnături pentru a opri instalarea spaniolilor.

Investiţia ar urma să fie pusă pe picioare în satul Godineşti, la intrare în punctul Grind. Suprafaţa pe care s-ar întinde centrala ar fi de circa trei hectare de izlaz comunal. „Spaniolii au venit aici, au studiat zona şi s-au gândit să pună bazele unei centrale pe biomasă. Este o zonă favorabilă şi au şi ales-o pentru că la noi sunt trei ocoale silvice pe raza comunei şi mai sunt deşeuri de lemn pe care ei le pot folosi. În plus, cu timpul ar putea face şi sere în apropiere pentru că vor avea aburi”, a declarat primarul Gheorghe Corbeanu.

Locuri de muncă

Cert este că dacă investiţia prinde contur, la Godineşti ar fi create circa 60 de locuri de muncă. „Am discutat cu ei şi despre partea asta. Ei zic că s-ar crea 40 de locuri la construirea ei şi 20 de locuri apoi permanent. Pentru noi este îmbucurător să vedem că sunt investitori interesaţi să facă bani la Godineşti”, a adăugat primarul Corbeanu.

Dacă primarul Corbeanu este întru-totul de acord cu această investiţie cu care spune că ar aduce şi câţiva bani la bugetul local, un consilier PRM se opune. „Eu, în prima şedinţă de Consiliu Local am să pun pe ordinea de zi un proiect privind acest parteneriat cu spaniolii, să aibă şi comunitatea de câştigat. Ştiu că este un consilier PRM care a început să strângă semnături prin sat de la oameni pe care îi minte că vor fi poluaţi şi să nu fie de acord. Aşa face de fiecare dată”, a declarat Gheorghe Corbeanu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: