A vrut să fugă din spital şi a rămas blocat între gratiile geamului

Un bolnav psihic a încercat să fugă din spital pe geam, însă a rămas blocat între gratii. El a fost găsit de personalul medico-sanitar din secţie care a alarmat imediat pompierii. Şefa secţiei dă vina pe meseriaşii spitalului care nu au reparat geamul.

Un pacient cu probleme mintale internat în Secţia de Psihiatri a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu a vrut să fugă din unitatea spitalicească. Pentru că uşile sunt închise în permanenţă cu cheia,  bolnavul a vrut să sară pe geam, însă a rămas blocat între gratii. „Dacă vă povestesc ceva nu o să vă vină să credeţi şi chiar o să vă amuze. Avem un bolnav psihic care a vrut să evadeze din spital şi a vrut să sară pe la un geam cu gratii. Pe aici în urmă cu aproximativ un an a mai scăpat un pacient, însă acela era mai mic de statură şi a putut să iasă. Bolnavul acesta era mai mare, mai făcut şi a rămas prins între gratii. Nu putea nici să iasă şi nici să intre înapoi. I s-au mai agăţat şi pijamalele. A avut noroc că l-au găsit un angajat şi am alertat şi pompierii, dar până la urmă am reuşit noi să-l scoatem de acolo”, a declarat Gabriela Pătrăşcoiu, şefa Secţiei de Psihiatrie.

Nu este primul caz

Personalul cerut ajutorul pompierilor, însă solicitarea a fost anulată, pentru că au reuşit în cele din urmă să-l coboare de pe geam „Am fost solicitaţi prin apelul 112 să intervenim la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu să acordăm asistenţă în scoaterea unei persoane blocate între gratii. După aproximativ două minute, cei din secţie au revenit cu un apel la noi şi au anulat solicitarea pentru că au reuşit să-l deblocheze pe pacient“, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Şefa Secţiei de Psihiatrie, Gabriela Pătrăşcoiu, consideră că vinovaţi pentru acest incident sunt meseriaşii spitalului pentru că nu îşi fac datoria aşa cum trebuie. „Spitalul ăsta are meseriaşi, dar îi are degeaba. Nu sunt în stare să facă nimic. Am reparat eu o dată geamul ăla că am mai avut probleme cu un bolnav care a fugit pe acolo şi mi-au sărit în cap la vremea aia că nu a fost bine şi i-am pus pe ei să-l repare. Au venit la mine apoi să le dau şuruburi sau nu mai ştiu ce şi le-am spus că eu sunt medic nu am de unde să le dau şi nu sunt nici meseriaşe. Acum ce-o fi făcut nu mai ştiu. Cert e că sunt probleme”, spune aceasta.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: