23 de ani de puşcărie pentru că şi-a violat fiicele

Un bărbat din Turburea, reţinut şi arestat preventiv la sfârşitul anului trecut pentru că şi-ar fi abuzat sexual cele două fiice minore, şi-a primit acum sentinţa pentru faptele de care a fost acuzat, decizia magistraţilor gorjeni nefiind definitivă şi irevocabilă. Pedeapsa este însă una extrem de mare, în concordanţă cu gravitatea faptelor de care este acuzat individul, prin satul său natal puţină lume fiind convinsă de vinovăţia sa în momentul în care poliţiştii l-au băgat după gratii.

Constantin Cernea a ajuns după gratii cu puţin înainte de ultimul Crăciun, de atunci el primind mereu prelungiri la mandatul de arestare preventivă. Bărbatul avea atunci 37 de ani, iar acum judecătorii i-au făcut „cadou” o pedeapsă de 23 de ani, care reprezintă cumulul mai multor pedepse aplicate pentru acuzaţiile aduse acestuia. Timp de cinci ani după executarea pedepsei respective acestuia i-au fost interzise şi o serie de drepturi civile. Procesul a avut loc la Tribunalul Gorj şi s-a desfăşurat cu uşile închise întrucât victimele lui Cernea sunt minore.

Poate face recurs

Individul a ajuns după gratii după ce fiicele sale de 13 şi 15 ani, aflate într-un centru de plasament de la Motru s-au plâns toamna trecută de anumite probleme pe care le aveau atunci când mergeau acasă la Turburea pentru a-şi vizita părintele. Casa lui Cernea este situată la marginea satului, iar el era singurul care îşi îngrijea copilele, bărbatul având două fete şi un băiat, aflat şi el în centrul de plasament. Psihologul centrului a fost cel care a reuşit să le facă pe fete să vorbească despre problemele pe care le aveau la acel moment.

În spatele uşilor închise mărturiile de care a avut parte judecătorul Mihai Pistol au fost cutremurătoare, magistratul pronunţând o sentinţă extrem de dură la adresa celui care s-a considerat „tată” al fetelor pe care le abuza. Culmea este că în satul Cocorova oamenii l-au crezut mereu nevinovat pe Cernea. Bărbatul era cunoscut ca cel care mergea oricând la muncă pentru a ajuta în vreo gospodărie pentru a câştiga bani cu care să îşi crească fetele. Mama acestuia era gata iarna trecută să bage mâna în foc pentru faptul că fiul său nu ar fi făcut asemenea „prostii”, deşi nepoţelul îi spunea, voalat, că părintele său îşi bate joc de cele două minore. „Ea, a mare, a venit la mine să-mi zică, şi cu frate-său, dar eu nu am fost acolo ca să ştiu. Nu am crezut că a fost treaba asta. Copilul mi-a spus că taică-său s-ar fi luat de dada, de sor-sa, că ei stăteau toţi acolo, dar noi nu eram cu ei", spunea bătrâna.

Constantin Cernea are posibilitatea să facă recurs la sentinţa primită acum de la magistraţii gorjeni, însă la cum stau lucrurile în defavoarea sa devine evident că fetele au avut motive întemeiate pentru a se plânge de abuzurile la care erau supuse. Culmea este că astfel de abuzuri sexuale au devenit tot mai multe în ultimele luni, poliţiştii deschizând o serie de anchete în care inclusiv minori sunt reţinuţi pentru implicare în asemenea fapte. Cel mai grav caz de acest gen s-a produs recent la Rovinari, unde un băieţel de numai 6 ani a fost omorât pentru că nu s-a lăsat violat de un individ de 19 ani.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: