Un deputat de Gorj face demersuri să readucă trenul în Gara Motru

Trenul ar putea opri din nou în municipiul Motru dacă primăriile, consiliile locale şi judeţene din localităţile ce traversează ruta Motru-Strehaia ar fi de acord să subvenţioneze cheltuielile.

Gara Motru a fost desfiinţată în urmă cu câteva luni deoarece nu aducea venituri, ci doar pierderi. Locuitorii din zona Motru i-au expus deputatului Severus Militaru problema, în speranţa că va găsi o soluţie. „Problema este ridicată de mulţi oameni din Motru, în legătură cu trenul de la Motru care a fost scos din circulaţie din cauza pierderilor pe care le aducea CFR Călători. Am avut o discuţie cu directorul de la CFR Călători care mi-a prezentat situaţia. Veniturile pe relaţia Motru-Strehaia era undeva în jur de 25 de mii de lei, iar cheltuielile depăşeau 150 de mii de lei, adică era un deficit de aproximativ 125 de mii de lei, adică, 25 miliarde de lei vechi pe care CFR Călători nu vrea să-l mai suporte“, a explicat deputatul.

Acesta a menţionat că singura soluţie prezentată este subvenţionarea de către autorităţi. Deputatul a trimis o adresă în acest sens la primăria Motru. „După discuţiile avute am ajuns la concluzia că trebuie să vorbim cu consiliile locale şi judeţene din localităţile străbătute de acest tren Am făcut adresă către primăria Motru şi am considerat că este pentru interes, nu numai pentru motreni“, a încheiat acesta.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: