Un deputat vrea să afle de ce locuitorii unui sat suferă de sete

Sute de familii din satul Vâlcele, din Tismana, vor avea probleme cu apa și în această vară! Ca în fiecare sezon, în perioadele secetoase, oamenii vor fi nevoiți să aștepte ajutorul salvatorilor. Autoritățile locale și pompierii le duc apă cu cisternele în fiecare vară pentru că localnicii nu ar avea apă nici măcar să se spele. Soluție este, dar primăria nu are bani de exproprieri pentru terenurile pe unde ar putea trece o nouă conductă.

Primăria Tismana nu și-ar putea permite aceste cheltuieli așa că deputatul Elvira Șarapatin ar vrea să fie modificate anumite prevederi legislative, care să poată sprijini autoritățile locale în astfel de situații.

Cazul de la Tismana i-a fost prezentat ministrului Apelor și Pădurilor. „În satul Vâlcele, din Tismana, sunt 400 de persoane care au suferit în perioadele secetoase din lipsa apei, zona fiind la altitudine ridicată și la capătul rețelei de apă. În ultimii șase ani, autoritățile locale au fost nevoite să aducă apa pentru cetățeni cu cisternele”, a transmis Elvira Șarapatin.

Deputatul le-a sugerat oficialilor din Ministerul Apelor și Pădurilor o modificare legislativă care să le permită autorităților locale astfel de investiții în zonele greu accesibile, dar fără să fie nevoite să aloce fonduri suplimentare de la buget. „Deși soluția stabilită printr-un studiu de fezabilitate prevede captarea pârâului Pîrgava și realizarea unei conducte de apă în lungime de 2.731 de metri liniari, fără niciun fel de defrișări, aceste lucrări pot fi realizate numai pe domeniul forestier, ceea ce presupune, conform legislației actuale, garanții financiare pentru captare și utilizarea șoselei, precum și plăți pentru chirii anuale și amplasarea conductei”, a mai notat parlamentarul în interpelare.

Oficialii de la Ministerul Apelor și Pădurilor i-au răspuns parlamentarului sec și fără să ofere vreo soluție. După o înșiruire de articole din diverse legi, Ministerul a transmis că nu are competențe în a modifica vreo lege, așa că oamenii din Tismana mai au de așteptat până când nu vor mai suferi de sete în fiecare vară.

Vizualizări: 1,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: