Un director gorjean a dat în judecată Ministerul Agriculturii

Ion Popescu, directorul titular Direcţiei Agricole Gorj, a dat în judecată Ministerul Agriculturii, ca urmare a detaşărilor sale la Galaţi, iar mai apoi la Piatra Neamţ. Încă din toamnă Ion Popescu se află în concediu medical, iar de aproximativ trei luni aşteaptă un aviz favorabil pentru a putea să beneficieze de concediul de odihnă pentru anul 2012. Şeful Direcţiei Agricole Gorj spune că a solicitat, încă din luna decembrie a anului trecut, să fie lăsat să treacă pe o funcţie de execuţie în cadrul instituţiei, însă nici de această dată nu a primit nici un răspuns din partea Ministerului Agriculturii.

Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj, a cerut în instanţă suspendarea ordinului prin care a fost detaşat la Galaţi în toamna anului trecut. Contestaţia a fost făcută în urmă cu câteva săptămâni la Curtea de Apel Craiova, însă prima înfăţişare va avea loc în perioada imediat următoare, procesul urmând să se desfăşoare la Tribunalul Gorj. „Am cerut în instanţă anularea, prin procedură de urgenţă, a ordinului prin care am fost detaşat la Galaţi. Contestaţia a fost făcută iniţial la Curtea de Apel Craiova, însă s-a decis ca procesele pentru funcţiile de conducere să fie judecate în judeţele de unde provin. Ca atare, procesul va avea loc la Tribunalul Gorj şi aştept să mi se comunice data la care va avea loc prima înfăţişare. Sper să am câştig de cauză pentru există situaţii identice la mai multe instituţii similare din ţară”, a declarat Ion Popescu. Directorul titular al Direcţiei Agricole Gorj a luat decizia de a apela la instanţă, abia acum, întrucât de aproximativ trei luni aşteaptă răspunsul Ministerului Agriculturii la două solicitări ale sale.

Dispus să renunţe la funcţia de conducere

Ion Popescu spune că este dispus să renunţe la funcţia de conducere de la Piatra Neamţ, unde a fost detaşat la doar trei zile de la venirea la Galaţi, în favoarea unei funcţii de execuţie în cadrul Direcţiei Agricole Gorj. Popescu le-a mai cerut superiorilor să-i aprobe concediul de odihnă pentru anul trecut de care nu a mai apucat să beneficieze din cauza detaşărilor efectuate de către ministrul Daniel Constantin. „Pe data de 14 decembrie am cerut să trec pe un post de execuţie în cadrul Direcţiei Agricole Gorj întrucât pe diploma mea nu scrie director, iar cheltuielile ce le fac în condiţiile în care merg la Piatra Neamţ sunt foarte mari. Pe 14 martie se fac trei luni de când aştept să primesc un răspuns şi ca atare nu mai puteam accepta să fiu bătaia lor de joc. De asemenea, am solicitat să mi se aprobe concediul de odihnă pentru 2012 întrucât îl lăsasem să-l iau la sfârşitul anului ca să mă pot implica în campania de recoltat păioase, dar nu am mai apucat din cauza acestor detaşări. La nici una dintre aceste solicitări nu am primit răspuns de la minister, deşi la orice adresă termenul legal de răspuns este de 30 de zile”, spune Ion Popescu.

ABUZ

Directorul Popescu este convins că Ministerul Agriculturii a făcut un abuz prin detaşările efectuate anul trecut. „Nu-mi stă în caracter să umblu prin tribunale, dar nu mai pot suporta această umilinţă. Ceea ce a făcut Ministerul Agriculturii este un abuz. Am înţeles că este vorba de politică, dar nu trebuie să ni se încalce drepturile”, a menţionat Popescu.

PRELUNGIRE

Interimatul lui Dan Tănăsescu la Direcţia de Agricultură a fost prelungit până la 1 iunie, asemenea detaşării lui Ion Popescu la Piatra Neamţ.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: