Un fost golgheter de la Pandurii a semnat cu FC Hermannstadt

Fost golgheter la Pandurii Târgu Jiu, atacantul Ioan Hora a semnat cu FC Hermannstadt după ce s-a despărțit de UTA Arad. Hora a acumulat peste 40 de jocuri la Târgu Jiu şi a marcat de 19 ori devenind în acel sezon şi golgheter al Ligii 1.

Ioan Hora a dezvăluit că nu își propune ca la noua sa echipă să dea un anumit număr de goluri, mai importantă fiind echipa. După ce a plecat de la UTA Hora a ajuns la un acord cu FC Hermannstadt şi va ajuta echipa din Sibiu să revină în Liga 1.

Ioan Hora a vorbit, cu ocazia noului transfer, și despre problemele cu care se confruntă fotbalul românesc, tot mai puțin vizibil în Europa apreciind că lipsesc investiţiile. ”Cu siguranță îți trebuie investiții. Investiții care constau în jucători buni, care să vină, cei mici să aibă de la cine să învețe. Infrastructura! Cred că mai avem mult de lucrat”, a precizat atacantul întrebat de ce are nevoie fotbalul românesc pentru a putea conta din nou pe continent și, eventual, să trimită din nou o echipă în Champions League. Hora a evoluat pentru Pandurii în Europa League, în anul 2016, când a evoluat în sezon şi jumătate la Târgu Jiu.

De-a lungul carierei, Ioan Hora a evoluat pentru echipe din primele eșaloane din România și Turcia, dar și în Liga 2 de la noi. Hora are în palmares un titlu de campion național, obținut cu CFR Cluj în urmă cu un deceniu, două cupe ale Turciei, cu Konyaspor (2016-2017) și Akhisarspor (2017-2018), o Cupa României, cu FCSB, în 2020, și Supercupa României, în 2011, cu CFR Cluj. De asemenea, în sezonul 2015-2016, Ioan Hora a fost golgheterul României, cu 19 reușite în tricoul formației Pandurii Târgu Jiu. De la Pandurii Hora a plecat în prima ligă din Turcia, la Konyaspor.

Ioan Hora a evoluat în peste 300 de meciuri în Liga 1 și Cupa României pentru CFR Cluj (91), UTA Arad (84), Gloria Bistrița (56), ASA Târgu Mureș (48), Pandurii (42), FCSB (30) și Gaz Metan Mediaș (5), marcând 70 de goluri. Hora este cotat la suma de 400.000 de euro pe site-urile de specialitate, ceea ce face din el unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din Liga 2.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: