Un fost mare fotbalist din Generația de Aur, condamnat la șapte luni de închisoare

Fostul fotbalist Dănuț Lupu a fost condamnat la șapte luni și zece zile de închisoare cu executare, după ce a fost prins conducând fără permis valabil. Fostul internațional a făcut apel la Curtea de Apel și primul termen a fost programat pentru data de 7 iunie.

Dănuț Lupu și-a recunoscut fapta și a transmis că s-a urcat la volan pentru a ajunge rapid la spital.  ”Nu știu, nu pot să vă spun eu lucrul ăsta. De aia sunt avocați, nu? Da, în primul rând, regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. Pur și simplu mă duceam la spital. Îmi era rău, și martorii au declarat același lucru.

Acum, știți cum e în viață, chiar dacă faci anumite greșeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate… Până la urma urmei e greșeala mea.

Nu (n.r. întrebat dacă ar fi procedat altfel), pentru că eu cred că sănătatea fiecărui om e mai importantă decât orice”, a declarat Dănuț Lupu, citat de Gândul.

Lupu a contestat însă decizia, iar instanța se va pronunța din nou pe data de 7 iunie, după ce, anterior, amânase pronunțarea de alte două ori.

Fostul fotbalist a fost prins conducând fără permis pe drumurile publice din România, deși permisul de conducere i-a fost anulat încă din 30 aprilie 2001, când a fost surprins la volan după ce consumase băuturi alcoolice, mai scriu cei de la Gândul.

Fostul fotbalist chiar ar fi încercat să își redobândească carnetul de conducere, dar a picat de fiecare dată proba teoretică, unde trebuie să răspundă corect la 22 de întrebări din 26, mai arată sursa citată.

Deși Dănuț Lupu nu a mai avut dreptul de a conduce, acest lucru nu l-a împiedicat pe fostul internațional să se urce la volan, alegându-se cu o serie de dosare penale, iar pedeapsa finală pe care ar putea să o primească ar putea crește, pentru că el nu se află la prima abatere. Pe 23 iulie 2020, Lupu a fost condamnat de către Curtea de Apel Galați la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducere fără permis.

Ca urmare, Dănuț Lupu a fost condamnat să execute pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat sporul de o treime, calculat la o lună și 10 zile, astfel că, în final, fostul fotbalist are de stat în detenție 7 luni și 10 zile.

Doar 7 zile mai târziu, pe 30 iulie, Dănuț Lupu a primit o nouă condamnare, de data aceasta din partea Judecătoriei Cornetu, tot pentru conducere fără permis, după ce a fost surprins la volanul unui automobil Volvo.

Pe 18 iunie 2022, Dănuț Lupu a fost din nou prins conducând fără permis, de către o brigadă a Poliției Rutiere, dar acest dosar nu a fost înaintat încă instanței.

La începutul lunii februarie 2023, magistrații Judecătoriei Cornetu l-au condamnat pe fostul jucător al „Generației de Aur” la șase luni de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis, iar atunci au decis să revoce amânarea unei condamnări mai vechi, de 6 luni de detenție, pronunțată de către Curtea de Apel Galați.

Vizualizări: 1,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: