Un gorjean a fost devorat de porci

Sfârşit tragic pentru un pensionar din Ţicleni, care ieri dimineaţă a fost găsit devorat de către porcii pe care îi creştea pentru sărbătorile de iarnă. Nimeni nu ştie cum s-a produs exact nenorocirea, bătrânul fiind singur acasă, chiar dacă trupul său neînsufleţit a fost descoperit de către soţie.

Matei Moanghel avea 76 de ani şi de ani buni locuia mai mult singur, soţia lui preferând să doarmă în casa situată peste stradă de a acestuia. Bătrânul mai trăgea şi la măsea din când în când, iar de sâmbătă după-amiază nimeni nu l-a mai văzut. Soţia sa a trecut drumul ieri de dimineaţă şi a venit să vadă ce face Matei, cele văzute în cocina porcilor speriind-o de moarte. "Eu m-am dus să-l văd ce face că nu ştiam nimic de el şi l-am găsit mort. Era cu capul spre uşă, acolo în coteţul porcilor. Strigai la el şi nimic, era doar purceaua şi purcelul şi apoi l-am văzut mâncat şi m-am dus în sat să caut ajutoare", povestea cu lacrimi în ochi femeia îndoliată.

Primul care a sărit să dea o mână de ajutor a fost Miron Grivei, un vecin care ştia că bătrânul Moanghel mai avea probleme. "Spărgeam lemne la vecinul şi nevasta decedatului a început să strige după ajutor. Am crezut că iar o mai fi băut al bătrân, că, de ce să nu o spun, mai bea câteodată şi îl urcam noi în camera din faţă, ca să nu doarmă pe afară. Am crezut că ne cheamă şi acum să-l ducem în casă, dar acum necazul era mai mare. Intrai în cocină, unde spuse bătrâna că era el, şi l-am văzut cu capul spre uşă, întins pe spate, şi purceaua cu grăsuna lângă el. Era mâncat la burtă şi la organele genitale. Am dat porcii afară de acolo şi am sunat la 112. Mai eram cu un prieten, dar el nu a rezistat la imaginile alea şi a ieşit afară. Apoi a venit o fostă asistentă medicală de aici de la noi, vecină, dar care nu a avut ce să-i mai facă să-l învie. Era mort", spune bărbatul.

Porcii vor fi omorâţi

Veste despre nenorocirea întâmplată bătrânului din Ţicleni s-a răspândit repede printre vecini, fiecare încercând să afle ce s-ar fi putut întâmpla. "Am vorbit eu cu el sâmbătă dimineaţa cu el şi îmi spunea că nu mai poate să facă faţă. Avea şi hernie şi îi era tot mai greu, de abia ducea mâncarea la porci. El era singur, dar ţinea să aibă porc. La ce i-o fi trebuit aşa purcea de mare nici nu ştiu că nu mânca el atâta carne?", se întreba retoric Elisabeta Vârjoc, o vecină, în timp ce, pe marginea drumului, alte femeie se minunau de cele întâmplate. "Probabil i-o fi venit rău şi apoi cred că s-au agăţat porcii de el. De viu nu cred că l-au mâncat că nu am mai auzit de aşa ceva", spunea şi Angela Todea.

Poliţiştii veniţi la faţa locului nu au suspiciuni cu privire la cauzele decesului, deşi aşteaptă rezultatele necropsiei făcute azi de medicii legişti pentru a clarifica împrejurările în care s-a produs această moarte cumplită. Rudele celui decedat se pregătesc pentru înmormântare şi nici nu vor să mai audă de picior de porc prin curtea lor. "Să vină medicul veterinar să-i omoare, să le facă cine ce-o vrea, că noi nu-i mai ţinem. Să treacă necazul ăsta, să ne înmormântăm mortul şi scăpăm de ei, poate îi omoară cineva şi până atunci că nu-i mai vrem pe aici", spunea o nepoată a bătrânului decedat.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: