Un gorjean a fost găsit mort în metroul din capitală

Un bărbat din judeţul Gorj a fost găsit mort marţi seara pe şina de tren din tunelul dintre staţiile de metrou Piaţa Victoriei 2 şi Ştefan cel Mare, rudele şi prietenii acestuia fiind convinşi că nu este vorba despre o sinucidere. Împrejurările în care s-a produs decesul rămân deocamdată necunoscute, deşi anchetatorii înclinau ieri să meargă mai mult pe varianta sinuciderii.  Serviciul de Poliţie Metrou a fost sesizat, marţi, la ora 22.21, că în tunelul dintre staţiile de metrou Piaţa Victoriei 2 şi Ştefan cel Mare se află o persoană decedată. Poliţiştii au găsit, la aproximativ 250 de metri în tunel, pe firul doi, un bărbat decedat întins de-a lungul şinei. Din actul de identitate găsit asupra bărbatului s-a stabilit că acesta se numeşte Ştefan Druţă (45 de ani) şi avea domiciliul în judeţul Gorj, în localitatea Mătăsari. Cadavrul a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru efectuarea necropsiei. Poliţiştii de la Serviciul Omoruri continuă cercetările în acest caz, la Mătăsari nimeni neputând ieri să îşi explice cum de a fost posibil ca bărbatul să moartă atât de brusc şi într-un mod atât de cumplit.
 Ştefan Druţă era buldozerist de profesie şi de câţiva ani muncea la Timişoara, unde avea şi băiatul student. Soţia acestuia era plecată la muncă în străinătate, iar fiica este măritată în localitatea Turburea. Rudele bărbatului spun că marţi, cu câteva ore înainte de a fi anunţate de producerea decesului, au vorbit cu el şi nimic nu li se părea suspect în vorbele spuse de acesta. „Noi am discutat cu el şi ştiam că e prin Bucureşti. Fusese la Galaţi la o soră de-a lui că nu mai fusese de mult pe acolo şi ne spunea că vine încoace la Mătăsari. Ne-a zis că e prin Bucureşti, că după aceea urma să ajungă la Timişoara că începea lucrul. Nu s-a plâns de nicio problemă, nu ne-a zis de nici un necaz, din contră, era vesel, ca după sărbători, pentru ca la miezul nopţii să primim un telefon şi să fim anunţaţi că a fost găsit mort. Nu ne-a venit să credem”, povestea ieri Maria Dănescu, o cumnată a decedatului.
 Primul telefon pe care poliţiştii de la Metrou l-au dat la Mătăsari au fost la familia Ciortan, numărul unei fete din această familie fiind primul în agenda telefonică din aparatul mobil al lui Druţă. Soţii Ciortan au crezut prima dată că este o glumă când fiica lor le-a spus că în plină noapte a sunat-o cineva care a spus că este de la Poliţie şi că are să le de a o veste proastă, în cazul în care îl cunosc pe Ştefan Druţă. Marcela Ciortan a luat apoi telefonul şi a vorbit cu poliţiştii, nevenindu-i să creadă ce aude. „Nu pot să cred că e mort. De sinucidere nici vorbă pentru că el vorbise cu rudele lui de aici, cu noi, cu prietenii lui şi ne spusese chiar că acum de dimineaţă (miercuri) să îl aşteptăm cu nişte mămăligă şi brânză că îi era poftă de aşa ceva. Un om care ar vrea să se sinucidă nu ar cere aşa ceva, s-ar plânge că are o problemă, ceva. El nici nu ştia metroul, ce să caute el pe acolo? Am înţeles că nici nu prea avea actele la el, ori el nu pleca să meargă jumătate din ţară fără documente la el. Eu înclin să cred mai degrabă că o fi fost în vreun anturaj pe tren pe acolo, a fost ceva, poate cineva l-a văzut la metrou că nu e de-al locului. Orice e posibil, numai în sinucidere nu cred”, spunea femeia. 
 Trupul neînsufleţit al bărbatului va fi adus azi în comuna Aninoasa, comuna soţiei sale, femeia fiind aşteptată să vină şi ea acasă din străinătate. 
 


Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: