Un gorjean participă la un maraton în Scoția pentru câinii fără stăpân din Gorj

Un gorjean va alerga 42 de kilometri cu scopul de a strânge bani pentru sterilizarea câinilor fără stăpân. Fost sportiv, Cosmin Pisc, va participa la Sunset Marathon, Edinburgh din Scoţia. Evenimentul este programat pe 25 iunie.

Cosmin Pisc a ales să alerge 42 de kilometri pentru că este fix vârsta pe care o va împlini peste doar câteva zile. Fost fotbalist, gorjeanul a rămas un împătimit al sportului. În spate e și o poveste personală foarte frumoasă. După ce a renunțat la sport s-a îngrășat mult, dar în pandemie s-a reîntors la sport și are mai puțin cu 30 de kg.

„Povestea din spatele deciziei este simplă: după ce am renunţat la sportul de performanţă (fotbal) acum câţiva ani, kilogramele în plus s-au tot adunat, ajungând la 107 kg. Pandemia m-a îndemnat la reflecţie şi apoi la acţiune. Am realizat că sănătatea este extrem de importantă si nu trebuie să o luăm ca pe un dat. Anul trecut m-am reîntors la sport şi am slăbit 30 kg, în mod sănătos şi echilibrat, integrând alergarea în rutina zilnică. În 2021 am participat la primul meu semi-maraton, iar anul acesta mi-am propus să termin cu un timp bun un traseu de maraton. Sper ca povestea mea să vă inspire, putem alege la orice vârstă, un mod de viaţă sănătos, iar corpul ne va fi recunoscător.”, a afirmat Cosmin Pisc, într-o postare pe un site de socializare.

Acesta a mai afirmat că din pasiunea lui vrea să facă fapte bune, iar maratonul din Scoția va fi doar începutul.

„Începând de anul acesta voi pune pasiunea mea pentru sport în slujba unor proiecte cu care rezonez. Astfel, în 2022, îmi dăruiesc ziua de naștere pentru ca Blue Care Vet, cabinet veterinar din Târgu Jiu, să poată efectua cât mai multe sterilizări pentru animalele fără stăpân. Toți cei care vor dori să-mi facă un cadou, o pot face direct în contul ASOCIATIEI “TOTUL PENTRU ANIMALE”, cu mențiunea DONATIE MARATON!”, a mai afirmat Cosmin Pisc.

IBAN ASOCIATIA “TOTUL PENTRU ANIMALE” RO82BTRLRONCRT0648410201

Vizualizări: 687

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: