Un gorjean vrea să intre în Cartea Recordurilor

Un gorjean vrea să intre în Cartea Recordurilor! Este vorba despre directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Ştefan Popescu a confecţionat un nai gigant, compus din zeci de tuburi. Materialele folosite la confecţionarea instrumentului au fost achiziţionate din Franţa.

Ştefan Popescu şi-a creat deja un nume în confecţionarea de instrumente muzicale care de care mai ingenioase. De-a lungul timpului, acesta a folosit chiar şi legume pe post de instrument muzical. Acum, directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă, vrea să devină cunoscut în lumea întreagă. Mai exact, acesta şi-a propus să intre în Cartea Recordurilor, după ce a confecţionat un nai imens, din salcâm şi bambus. „Este de bambus. Am aşteptat cam 1 an şi jumătate să iau cele şapte tuburi, să le iau din Franţa, de lângă Oceanul Atlantic. Acolo am fost în turnee şi de acolo, chiar de lângă casele oamenilor, am luat bambusul”, a spus Ştefan Popescu.

Instrumentul mai are însă nevoie de câteva retuşuri înainte să fie înscris în Cartea Recordurilor. „Sigur că o să îl înscrie, este cel mai mare nai. Trebuie să îl mai acordeze. Se acordează foarte greu, se poate cânta la el, dar nu e clar sunetul pe fiecare notă”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Ştefan Popescu interpretează la circa 30 de instrumente şi pseudo-instrumente. Cântă la nucă, sticlă, solniţă, digifonf, cimpoi dar şi la legume şi fructe precum: măr, morcov sau conopidă. Anul trecut, acesta a uimit toată ţara după participarea la „Românii au talent“.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: