Un italian vrea să transforme Târgu Jiul într-un oraş al dragostei

Un italian a început sâmbătă la Târgu Jiu, la „Poarta Sărutului”, o acţiune de strângere de semnături pentru a putea cere autorităţilor locale să declare oraşul ca fiind unul al dragostei între 14 şi 24 februarie. Municipiul nu stă rău deloc la capitolul petreceri în aer liber, în special vara, iar dacă e rost de ceva distracţie şi în timpul sezonului rece, mai ales dacă mai vin şi turişti pe aici, nimeni nu pare să aibă ceva contra unei asemenea iniţiative.

Emanuel Leoni stă de câţiva ani la Craiova şi spune că este din Verona. El a venit sâmbătă la Târgu Jiu, de Ziua Sfântului Valentin, după ce a aflat că primarul oraşului va oficia la opera lui Brâncuşi o căsătorie. „Este foarte frumos ceea ce aveţi aici la Târgu Jiu, dar e păcat că nu fructificaţi mai mult operele acestea ale lui Brâncuşi. Oraşul poate să devină o a doua Verona a îndrăgostiţilor dacă se implică cineva şi face mai multe lucruri decât s-a făcut până acum. Eu sunt sigur că anul viitor vor veni la Poarta Sărutului mult mai mulţi tineri, inclusiv din străinătate, dacă vor afla însă de acest loc minunat, lucru pe care îmi propun să îl fac eu şi prietenii mei”, a declarat Leoni.

Italianul spune că doreşte să adune câteva mii de semnături de la cei care vin la Poarta Sărutului, după care lista va fi înaintată la Primăria Târgu Jiu. Emanuel Leoni susţine că doar organizarea unor acţiuni de mare amploare vor putea atrage tinerii îndrăgostiţi din toată lumea la Poarta Sărutului. „Imaginaţi-vă că aici ar fi fost acum concerte, iar în parcul cu operele lui Brâncuşi, pe o asemenea vreme frumoasă, ar fi fost 10 zile de acţiuni organizate pentru îndrăgostiţi. Dacă s-ar fi realizat şi nişte pachete atractive de către hotelurile şi restaurantele din Târgu Jiu eu sunt convins că ar fi fost mulţi tineri care ar fi dat Verona pe Poarta Sărutului fie şi numai pentru că era ceva nou pentru ei”, a menţionat italianul.

Cârciumaru e de acord

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care a oficiat sâmbătă, de Sfântul Valentin, căsătoria unui cuplu de îndrăgostiţi la Poarta Sărutului, afirmă că îi oferă tot sprijinul lui Emanul Leoni. Italianul a primit deja de la municipalitate măsuţe roşii în formă de inimioară pe care a pus tabelele pentru cei care vor să semneze pentru susţinerea iniţiativei sale. Edilul a menţionat că Primăria a organizat oricum în ultimii ani diferite programe pentru tineri în zilele de 14 şi 24 februarie, respectiv de Sfântul Valentin şi de Dragobete, dar fără o continuitate pe parcursul a zece zile, aşa cum îşi doreşte italianul.

Florin Cârciumaru a precizat că va oficia noi căsătorii la Poarta Sărutului de Dragobete, pe 24 februarie, dacă, evident, vor exista solicitări din partea tinerilor îndrăgostiţi. Atunci va avea loc şi un spectacol ce va fi organizat în apropiere de Poarta Sărutului. Ziua de Sfântul Valentin s-a încheiat la Târgu Jiu cu un spectacol de balet clasic susţinut pe scena teatrului din oraş de o trupă de artişti spanioli, veniţi special la Târgu Jiu, împreună cu o delegaţie de oameni de afaceri, pentru ziua de 14 februarie.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: