Un lider FNME prevede KO în lupta sindicate-administraţie

Doi se ceartă şi al treilea câştigă, avertizează Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) referindu-se la lupta dintre administraţie şi sindicate.

 „Trebuie să ne aşezăm la masă şi să găsim o rezolvare a acestor probleme pentru că este contra-productiv“, a declarat Ion Ruşeţ la Radio Infinit. Prim-vicepreşedintele FNME a declarat că este nevoie de câteva „clarificări“ deoarece există riscul ca, în timpul luptei dintre sindicate şi administraţie, să apară un „băiat deştept“ care să facă KO ambele părţi. „Trebuie să facem clarificări interne, între noi, în Comisia Paritară sau în orice întâlnire. Încercând să nu avem aceste clarificări există riscul de a inflama lucrurile, de a acutiza acest conflict, nebenefic pentru toţi. În timp ambii jucători vor pierde, îşi vor epuiza forţele, şi noi şi administraţia, în această luptă între noi, şi va veni cineva din afară interesat, poate un băiat deştept, şi ne va lua şi ne va da cap în cap şi ne va da KO“, s-a exprimat Ruşeţ.

În acelaşi timp, Ruşeţ a mai spus că el este pentru un dialog cu administraţia, nu pentru măsuri radicale. Acesta a sugerat că cei care au cerut proteste ar trebui să fie mai responsabili în declaraţii. „Am colegi care au avut o atitudine radicală, facem, dregem, dar au fost şi în poziţia unor administratori de firmă şi-mi aduc aminte că şi la firmele sindicatele s-au redus tichetele de la 20 la 10, adică au fost luate măsuri. Atunci, trebuie să privim cu responsabilitate“, a declarat Ruşeţ.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: