Un medic de la Psihiatrie, agresat pentru că se numeşte Iliescu

Situaţie inedită la secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean unde atât conducerea unităţii spitaliceşti, cât şi Poliţia anchetează conflictul izbucnit între un medici şi un pacient. Familia bolnavului a sesizat poliţia spunând că a fost bătut de medicul curant şi de personal. Între timp, medicul şi-a scos certificat medico-legal, pentru a demonstra bătaia încasată de la pacient. Mai mult, medicul crede că totul i se trage de la nume, Iliescu. Bolnavul pare să fi fost tare supărat pe fostul preşedinte Ion Iliescu. Oricum, lucrurile nu se opresc aici pentru că Poliţia face cercetări după ce şi bolnavul are câteva vânătăi. Imobilizarea unui bolnav psihic nu e ca o invitaţie la dans, explică directorul adjunct al Spitalului Judeţean, Cristina Căliman.

Pacientul a fost internat în secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu în data de 13 august. Se pare că acesta era agitat ca urmare a faptului că nu-şi mai luase tratamentul. O primă încercare de agresiune a fost acum câteva zile, spune medicul Diana Marcoci. „A venit la spital în garda mea pentru că nu şi-a luat tratamentul. A fost agitat ne-a ameninţat. De fapt a spart uşa între salonul lui si cabinet, ne-a vorbit urât, ne-a ameninţat, dar l-am liniştit şi l-am dus în salon”, a declarat Diana Marcoci, medic psihiatru.

A doua zi, acelaşi pacient a devenit violent şi s-a năpustit asupra medicului de gardă. „Eu eram în salon la vizită. Dintr-o dată bolnavul s-a năpustit asupra mea şi mi-a dat un pumn în faţă. Tot personalul a sărit să-l imobilizeze. A fost destul de greu pentru că avea o forţă foarte mare. S-a zbătut până l-am imobilizat. Atunci cred că s-a lovit. A fost nevoie să-l legăm de pat pentru că nu puteam altfel. Eu mi-am scos certificat medico-legal”, a explicat doctorul Iliescu.

Medicul are şi o explicaţie pentru comportamentul agresiv al bărbatului. ”Bolnavul delira. Să vă explic. El are un comportament patologic, adică renunţă la personalitatea lui şi ia personalitatea patologică. De exemplu are impresia ca toţi complotează împotriva lui. Spunea că americanii, Iliescu fostul preşedinte sunt împotriva lui. Eu cred că a văzut pe ecuson că mă cheamă Iliescu şi a crezut că sunt persoana din delirul lui”, spun acesta.

SESIZARE

Familia l-a vizitat pe bărbat şi acesta avea lovituri pe corp. Membrii familiei au anunţat imediat poliţia. „Am primit o sesizare din partea fratelui pacientului care a spus că bolnavul internat la Secţia de Psihiatrie ar fi fost agresat de medic. Noi facem cercetări şi vom propune măsurile legale”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

EXPLICAŢIE

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu explică de ce bărbatul are lovituri pe corp. „Imobilizarea unui pacient bolnav psihic nu e ca o invitaţie la dans. Este foarte agitat şi are o putere ieşită din comun. Era şi normal ca pacientul să se zbată şi probabil şi-a produs câteva vânătăi”, a declarat Cristina Căliman.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: