Un nou eşec al campaniei de vaccinare a minorelor

Doar 107 fetiţe de clasa a VI-a şi a VII-a au fost vaccinate în judeţul nostru împotriva cancerului de col uterin în condiţiile în care pe listele Direcţiei de Sănătate Publică figurează un număr de 4.617 fetiţe eligibile pentru acest vaccin. Campania este oficial în continuare în desfăşurare chiar dacă practic ea ar trebui declarată eşuată şi asta pentru că de pe 14 decembrie 2009 nu s-a mai vaccinat nicio persoană.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj se declară total nemulţumiţi de rezultatele campaniei de vaccinare a fetiţelor de clasa a VI-a şi a VII-a împotriva cancerului col uterin. Chiar dacă această campanie fusese extinsă până la grupa de vârstă de 24 de ani, prioritate având totuşi elevele şi studentele, până acum nicio persoană cu această vârstă nu a dorit acest vaccin. „Din păcate, oamenii au arătat încă o dată că nu au încredere în acest vaccin şi este păcat pentru că mai este şi gratuit vaccinul şi o bună metodă de prevenire dar asta e dacă sunt sceptici nu-i putem obliga. Din rândul studentelor sau persoanelor până în 24 de ani nu avem nici măcar o fată”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a primit din partea Ministerului Sănătăţii 1.756 de doze de vaccin anti HPV. „Un eşec ca şi anul trecut având în vedere că doar 107 fetiţe au fost vaccinate dar noi nu o să încheiem campania, poate se mai răzgândesc”, a declarat Elena Piţian.

Ca şi anul trecut cele mai multe fetiţe vaccinate au fost din mediul rural, 60 de fete în timp ce în mediul urban au fost vaccinate doar 47 de fete. „Ca şi anul trecut cel mai bine vaccinul a prins în mediul rural poate pentru că părinţii sunt mai încrezători în vaccin altfel nu se explică aceste procente”, a declarat Elena Piţian.

Chiar dacă au fost luate toate măsurile de promovare a vaccinului prin pliante, prin filmuleţe educative şi de informare se pare că părinţii nu au fost uşor de convins şi nu şi-au dat acceptul pentru că odraslele lor să fie vaccinate.

„La noi în şcoală campania continuă dar de mult nu au mai fost fete vaccinate, doar 4 fetiţe din şcoala noastră s-au vaccinat la începutul lunii decembrie însă de atunci nicio mămică nu şi-a mai dat acordul”, a declarat Aurel Popescu, directorul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. 

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: