Rușeț: În martie primim ajutorul de salvare

Ion Rușeț, consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, spune că “o evoluție negativă a Complexului Energetic Oltenia ar avea un impact social devastator pentru această regiune, dar mai ales pentru județul Gorj”. Un argument ar fi acela că zece mii din cei 13.000 de angajați ai companiei sunt din Gorj.

“Complexul Energetic Oltenia nu trece printr-o situație benefică. Am fost nevoiți să cerem guvernului României, în cursul anului 2019, un ajutor de salvare. S-au îndeplinit toate procedurile care sunt prevăzute atât de legislația națională, cât și cea europeană, s-a dat o ordonanță de guvern, s-a prenotificat și apoi notificat Comisia Europeană, care ne-a dat un aviz pozitiv, s-a cerut poziția Consiliului Concurenței și urmează ca în cursul lunii martie să primim acest ajutor de salvare”, a spus Rușeț la Emi TV.

Suma nu este mică, a mai spus Rușeț. “Discutăm de 251 de milioane de euro. O sumă foarte mare, care totuși ne obligă să parcurgem niște pași. Până la 30 aprilie trebuie să cumpărăm toate certificatele care sunt aferente producției anului 2019”, a mai explicat oficialul CEO, precizând că ajutorul de salvare se va transforma în câteva luni în ajutor de restructurare. (A.A.)

Vizualizări: 2,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: