Giorgi nu mai e director: “M-au scos din ședința Consiliului de Administrație”

Minprest Serv Rovinari, societate din Gorj cu peste o mie de salariați, are de la începutul lunii martie o nouă conducere executivă. Cristinel Vișan i-a luat locul lui Gabriel Giorgi în postul de director general. Vișan are un mandat de patru luni, până la organizarea unui concurs pe post.

Gabriel Giorgi a vorbit la final de mandat despre cum a colaborat în ultimele luni cu noul Consiliu de Administrație numit de guvernarea PNL. “Ceea ce a făcut acest Consiliu de Administrație, în speță din decembrie 2019 și până în prezent, nu a făcut decât să provoace numeroase șicane la adresa conducerii executive, solicitări de documente care nu erau în competența și în atribuțiilor dumnealor”, a spus Giorgi la TV Sud.

Gabriel Giorgi a spus că noii membri ai CA au avut solicitări în afara cadrului legal: “În aceste trei luni nu au cerut decât nume și salarii, ceea ce nu este în regulă. Să le prezint liste cu salariații care sunt pe perioadă determinată, nedeterminată, contracte individuale de muncă. Ceea ce nu este în atribuțiile lor și în competențele lor. Le-am adus la cunoștință că sunt date cu caracter personal și există o legislație în acest domeniu, singura persoană abilitată să prelucreze aceste date sunt eu și numai cu acordul salariaților puteam face acest lucru”.

S-a ajuns până acolo încât Giorgi să fie scos din ședința Consiliului de Administrație. “I-a deranjat foarte mult când le-am explicat că nu le pot da datele respective, încât m-au scos din ședința Consiliului de Administrație, ceea ce nu știu dacă s-a mai întâmplat vreodată. Și-au dat seama că au greșit și m-au chemat înapoi. Nici nu mă așteptam la altceva, la ultima ședință a Consiliului de Administrație nici nu m-au mai chemat și sunt obligați de lege să invite directorul general, pentru că erau materiale pe care trebuia să le susțin eu”, a mai spus Giorgi la postul de televiziune.

Mai mult, fostul director se așteaptă la multe probleme în viitor, susținând că unii membri ai CA nu au experiența necesară ocupării unor astfel de posturi. “Se vede clar că nu prea au cunoștință de prevederile legislative, vă dați seama ce o să se întâmple în viitorul apropiat. Atâta timp cât în Consiliul de Administrație este o persoană care până acum un an și jumătate vindea brânză în piață, la propriu, și este economist de un an pe la un spital prin Novaci, la ce să ne așteptăm?”, a mai spus Giorgi, precizând că nu poți pune în conducerea unei companii cu șapte milioane de euro cifră de afaceri un om care “până acum lucra cu 10-15 lei”.

Gabriel Giorgi este membru al PSD Gorj, iar Vișan a fost numit pe funcție cu susținerea Partidului Național Liberal. (A.A.)

Vizualizări: 4,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: