Un nou protocol încheiat între FNME și Ministerul Economiei

Federația Națională Mine Energie (FNME) condusă de Marin Condescu a semnat marți un protocol cu Ministerul Economiei ce prevede creșteri salariale până la sfârșitul anului 2012. Cele două părți au convenit prin semnarea acestui protocol constituirea unei comisii mixte formată din reprezentanții MECMA, FNME și Patronatul din Minerit și Energie care va analiza oportunitățile privind crearea de noi locuri de muncă în exploatarea resurselor miniere. Tot prin acest protocol, Ministerul Economiei se obligă să aprobe bugetul de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia până la 1 august 2012.

Protocolul încheiat marți între FNME și Ministerul Economiei prevede clar că ”unitățile de minerit și energie vor beneficia de o creștere a fondului de salarii care să acopere inflația pentru anul 2012 potrivit prevederilor legale și în funcție de performanțele obținute, aceasta permițând armonizarea salariilor pentru aceeași muncă prestată și în aceleași condiții. De asemenea, se va analiza participarea salariaților la profitul unității în limitele prevăzute de lege”.

Bugetul CEO, aprobat la 1 august

În același protocol se arată clar că Ministerul Economiei va face tot posibilul ca bugetul de venituri și cheltuieli al noii companii Oltenia să fie aprobat în cel mult două săptămâni. ”Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri va face demersurile necesare ca instituțiile abilitate să aprobe BVC-ul pentru societățile din minerit și energie cât și pentru Complexul Energetic Oltenia până la 01.08.2012

Bani pentru activități sportive

Cum era și firesc, protocolul prevede că atât Ministerul Economiei, unitățile energetice cât și sindicatele din minerit vor sprijini în continuare financiar activitățile sportive și culturale. ”Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, unitățile miniere și energetice precum și sindicatele din minerit și energie, ținând cont de faptul că responsabilitatea socială față de comunitate reprezintă o prioritate cheie în desfășurarea activității, vor susține în conformitate cu prevederile legii activitatea sportivă și culturală în zonele de activitate prin cluburi sportive și instituții de cultură în colaborare cu autoritățile publice locale”, se arată în protocol.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: