Un nou scandal la USL. Dian Popescu vorbeşte de „turnători comunişti“

Din nou probleme în USL Gorj! Liderul liberalilor Dian Popescu îl face praf pe vicepreşedintele PSD Puiu Diaconescu, într-o declaraţie acordată pentru Radio Infinit. „Puiu Diaconescu face răul USL-ului la Gorj. Este un tip haotic care şantajează PSD-ul în interes personal. Ameninţă cu DNA-ul ca un fost turnător comunist”, este avalanşa de acuzaţii pe care Popescu i le aduce lui Diaconescu. Mai târziu, Dian Popescu a revenit asupra declaraţiei şi a spus că se referea la intenţia lui Diaconescu de a „turna“ la DNA..

Reacţia dură a lui Dian Popescu vine pe fondul scandalului izbucnit săptămâna trecută în legătură cu Spitalul din Bumbeşti-Jiu. Marţi, Puiu Diaconescu venea cu acuze grave la adresa primarului liberal Bobaru. L-a acuzat în mod repetat că încalcă legea, că pune presiune pe consilieri să voteze nelegal, că face fărădelegi.

Preşedintele PNL îi ia apărarea primarului său, catalogându-l pe Diaconescu drept un „ieftin turnător din vremurile comuniste care ameninţă cu DNA-ul”.

Dian Popescu susţine că Puiu Diaconescu, prin poziţiile publice din ultima perioadă nu face altceva decât să şantajeze conducerea Partidului Social- Democrat “pentru a-şi rezolva nişte interese personale”.

 „Dacă se fac ilegalităţi trebuie să intervină autorităţile statului, nicidecum acest individ Puiu Diaconescu care în ultima vreme s-a transformat într-un ieftin turnător din vremurile comuniste care ameninţă că se va duce la DNA. A ajuns mic şi mărunt în politica gorjeană“, a spus colegul de alianţă al lui Diaconescu.

DOVADĂ

Puiu Diaconescu precizează că-n niciun caz nu a fost vreodată turnător, pe vremea comuniştilor, dovadă stă o Decizia nr. 2241 din <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2007 a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

DECIZIE

Primarul Constantin Bobaru a declarat aseară că în şedinţa USL de ieri nu a fost abordat acest scandal. Bobaru a spus că decizia a fost aceea ca fiecare partid, atât PSD cât şi PNL, să ia măsuri cu membrii lor. PSD cu Diaconescu, PNL cu Bobaru.

„Dl Diaconescu vrea să şantajeze PSD că are interese personale. Nu voi mai tolera asemenea personaje în alianţa USL“

Dian Popescu

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: