Un nou termen pentru angajaţii de la Seciurile

Cei 130 de angajaţi care au mai rămas la Seciurile se uită cu optimism spre data de 3 martie, când li s-a promis că vor lucra la exploatarea de la Olteţul. Petre Bobină, angajat la CE Oltenia, pe zona Seciurile, spune că aşteaptă cu nerăbdare data de 3 martie deoarece oamenii s-au săturat de şomaj tehnic, concediu fără plată şi salarii şi de câţiva lei.

Actuala conducere a CE Oltenia a arătat, în repetate rânduri, dezinteres până la bătaie de joc faţă de angajaţi, prin diversele decizii luate unilateral, însă în top se află salariaţii de la Seciuri. În ultimele cinci luni ei au stat mai mult în şomaj tehnic şi fără plată. Aşa se întâmplă şi acum, unii lucrează acum la pază, iar alţii sunt în şomaj tehnic şi concediu fără plată. La finalul lunii, unii au luat şi 5 lei salariu. Oamenii mai au acum o speranţă. Li s-a promis că de pe 3 martie vor începe amenajarea unui coridor de exploatare a perimetrului Olteţ, spre Vîlcea. „S-ar părea că pe 3 martie începem lucrul, s-ar fi găsit o soluţie şi pentru noi. Ni s-a spus că se începe treaba la Olteţ. Bine ar fi pentru că avem şi noi copii, rate, greutăţi“, spune Petre Bobină.

Extinderea spre Olteţ presupune achiziţionarea unor suprafeţe de teren, de circa 500,80 hectare. De asemenea, pentru realizarea tehnologiei de depunere a sterilului rezultat din activitatea de extracţie este necesar de achiziţionat o suprafaţă de teren de  43,70 ha, se arată într-un proiect aflat în dezbatere publică încă din octombrie anul trecut. Pe lângă aceste suprafeţe de teren se impune şi cumpărarea a 78 de gospodării, dintre care 62 de pe raza comunei Alunu, judeţul Vâlcea şi 16 de pe raza comunei Roşia de Amaradia, judeţul Gorj.

Transport pe jumătate

Nici cei care s-au mutat în bazinul Rovinari nu stau mai bine. Ei schimbă două mijloace de transport pentru a ajunge la locul de muncă. Petre Bobină a explicat faptul că foştii săi colegi suportă cheltuiala cu transportul până la Prigoria, iar de acolo au la dispoziţie un autobuz pentru a ajunge la Rovinari.

„Ei trebuie să fie la ora 4 la Prigoria. Pentru că societatea le oferă transport doar de acolo, până acolo se duc cu ce pot. Se cuplează câte patru la o maşină, cum poate fiecare. E greu şi pentru ei vă daţi seama“, a declarat Petre Bobină.

El a mai spus c singura lor speranţă, a celor care au rămas la Seciuri este data de 3 martie.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: