Un parlamentar „înghite” 150 de milioane lei lunar

Nu mai puţin de 150 de milioane de lei vechi are la dispoziţie lunar un parlamentar român, o treime din suma respectivă reprezentând-o indemnizaţia, afirmă deputatul democrat-liberal Severus Militaru. Acesta a declarat că sumele de care dispus aleşii sunt destul de mari şi doar o parte dintre ele trebuie justificate cu acte.

Deputatul e convins că reducerea numărului de parlamentari în urma referendumului va asigura economii la buget, date fiind sumele mari de care aceştia dispun lunar. "Indemnizaţia brută a unui parlamentar este 6690, iar netă este de 4.890, atât e la mine. Avem o sumă forfetară pe care o gestionăm într-un anumit scop. Toate informaţiile sunt pe site-ul Camerei Deputaţilor, e acolo totul. Suma forfetară e de 104 milioane, din care 54% e pentru salariaţi, iar restul e pentru chirii, combustibil, protocol. Totul e lunar. Cumulat se ajunge la 150 de milioane. Cred că e un bun argument pentru cei care încă sunt indecişi şi nu vor să meargă la referendum", spunea ieri democrat-liberalul.

Severus Militaru a menţionat însă că indemnizaţia unui parlamentar poate fi considerată foarte mică dacă este comparată cu cea a cumnatului lui Mircea Geoană, care este director de bancă. Acesta câştigă lunar 20.000 de euro şi nu poate fi demis din funcţie decât dacă statul îi plăteşte integral toate salariile pentru 4 ani de contract de mandat. Militaru spune că nici măcar Mugur Isărescu nu are asemenea avantaje, salariul guvernatorului BNR ajungând doar la 7500 de euro lunar.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: