Un primar așteaptă noul guvern ca să se plângă de bani

Autorităţile locale din Dăneşti aşteaptă cu nerăbdare noul Guvern pentru a trimite câteva sesizări despre modul în care au fost repartizaţi, în Gorj, banii la rectificarea bugetară. Pentru că a primit în cursul anului asigurări că totul va fi bine, primarul Emilian Rusu a demarat şi investiţii în comună, însă acum totul este blocat. S-a văzut nevoit să renunţe pentru moment la proiecte pentru a plăti însoţitorii persoanelor cu handicap şi pe cei de la ajutor social.

Comuna Dăneşti ar fi avut nevoie de 400.000 de lei, dar nu a primit nimic. Autorităţile locale nu au putut lăsa fără bani pe cei care primesc ajutor social sau întreţin persoanele cu handicap.

Emilian Rusu a preferat să rişte proiectele de investiţii din comună. "Dacă ei au considerat că nu trebuie să ne dea, ce aş putea să mai spun eu? Am crezut în ei că ne dau, dar ne-au păcălit. Am luat banii de la investiţii şi o să dau la oamenii care au nevoie, care sunt în situaţii dificile. Nu îi pot lăsă fără salarii", a spus primarul.

Acesta nu acceptă aşa uşor situaţia şi este decis să facă demersuri la Bucureşti pentru a primi bani. Rusu aşteaptă cu nerăbdare instalarea noului Guvern ca să trimită sesizări. "Credeam că ne dau şi nouă câte ceva, dar nimic. Eu nu renunţ. Mai stau puţin să văd care e treaba cu noul Guvern, să se instaleze, şi o să îi înştiinţez. Să văd Guvernul ce părere are de felul cum s-au împărţit banii la Gorj. O să încep cu sesizările", a avertizat primarul Rusu.

Investiţiile din Dăneşti sunt acum puse sub semnul întrebării. "Am făcut proiecte pentru gaze şi pentru o sală de festivităţi. Am făcut şi studiile de fezabilitate, s-au aprobat, tot, dar nu avem bani. De unde fac acum rost de bani pentru aprobări, autorizaţii, avize şi ce ne mai trebuie? Aştep din 2008 să fac sala asta de festivităţi şi acum, când e totul aprobat, nu am bani", a mai spus Emilian Rusu.

Vizualizări: 2,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: