Un primar din Gorj le ține lecții de optimism localnicilor

Pe lângă atribuţiile pe care le are în calitate de primar al comunei Jupâneşti, Petre Guşiţă a început să consilieze cetăţenii din localitate. O recunoaşte chiar el, pentru că a constatat că oamenii din comuna pe care o conduce de ani buni sunt neîncrezători în viitor şi le-a pierit optimismul de altădată.

Cu bani sau fără bani la buget, cu investiţii sau fără investiţii în derulare sau măcar la stadiu de proiect, primarul din comuna Jupâneşti ştie un singur lucru: oamenii din comună trebuie să-şi recapete optimismul de altădată şi să privească cu încredere în viitor.

Din acest motiv, din primar a devenit psiholog. "Vreau să vă spun că nu ştiu cum o fi în alte comune, dar la mine ceea ce se întâmplă la nivel naţional, instabilitatea de la conducerea ţării şi în special programele astea de ştiri şi-au pus amprenta asupra cetăţenilor. Sunt chiar afectaţi şi pot să spun că şi-au pierdut optimismul de altădată, nu mai gândesc pozitiv şi cu încredere în viitor. Eu încerc să le arăt că lucrurile nu sunt atât de grave, că va fi bine, dar că trebuie să avem răbdare şi să fim încrezători în viitor, că totul va intra în normal. Nu vreau să se mai streseze de ce văd la televizor", a precizat primarul Petre Guşiţă.

Nu vorbim acum doar de câteva declaraţii de presă, primarul a trecut la fapte şi organizează frecvent întâlniri pe sate sau în grupuri restrânse cu cetăţenii, pentru a le ridica moralul. "O să discut cu cetăţenii şi o să le redau optimismul. Acum am început să discut în grupuri restrânse pe această temă, dar începem şi şedinţe pe sate. Oamenii trebuie să fie pozitivi şi optimişti. Le vorbesc la serbări, când au loc întreceri sportive. Vreau să-i pun în legătură cu preoţii, cu intelectualii, dar şi cu administraţia. Vreau să-i motivez în vreun fel ca să fie bine. Bătrânii se tem că le pleacă copiii în străinătate. Acolo unde au avut probleme de acest gen i-am pus în legătură cu investitori şi le-au oferit locuri de muncă. În felul acesta le redăm încrederea. Consiliez oamenii să fie mai buni", a mai spus primarul din Jupăneşti.

Şedinţele de consiliere au început în plin an electoral la Jupâneşti.

Vizualizări: 5,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: