Centura, drumul expres, podul de pe Defileul Jiului - motivele blocajului

Senatorul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, l-a interpelat pe ministrul liberal al Transporturilor, Lucian Bode, în legătură cu blocajul în care se află mai multe proiecte de infrastructură din Gorj.

Senatorul Cârciumaru vrea să afle de ce nu se lucrează la parcarea din zona Mănăstirii Lainici (Defileul Jiului), deși proiectul de modernizare a DN 66 Bumbești-Jiu- Petroșani este finalizat.

Mai grav, nu au început nici lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu din apropierea Mănăstirii Lainici. “Știați că amânarea începerii acestei lucrări afectează și mai mult desfășurarea traficului de mare tonaj pe acest sector de drum național? Camioanele cu gabaritul mai mare de 30 de tone ocolesc Gorjul pentru a putea ajunge județul Hunedoara din cauza restricțiilor de tonaj impuse. Oare, cât trebuie să mai aștepte conducătorii autor pentru a putea circula în condiții optime pe DN 66 Bumbești-Jiu- Petroșani? Acum aveți posibilitatea să rezolvați aceste probleme, dat fiind faptul că PNL este singur la guvernare și nu mai poate acuza pe alții că nu-și fac treaba”, a scris Cârciumaru în interpelare.

Un alt drum național cu probleme, care tranzitează Gorjul, este DN 67 B Scoarța-Licurici- Târgu Logresti- Drăgășani (Vâlcea)- Pitești (Argeș).  “Despre reabilitarea acestuia s-a discutat de mai mult timp, însă execuția nu a fost demarată nici până acum. Vă rog să-mi răspundeți, domnule ministru, dacă Ministerul Transporturilor, pe care îl conduceți, presupun cu pricepere, are capacitatea de a asigura finanțarea acestuia și când va fi emis ordinul de începere a lucrărilor?”, se arată în documentul citat.

Nu au lipsit nici întrebările legate de șoseaua ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, la care nu se mai lucrează de câțiva ani, sau de construirea drumului expres Târgu Jiu- Craiova, care a rămas la stadiu de vorbe. (A.A.)

Vizualizări: 4,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: