Un primar din Gorj mai vrea un parc fotovoltaic în comuna  

Comuna Bustuchin ar putea avea un al doilea parc fotovoltaic în următorii ani, asta după ce primarul Ion Ciocea a decis să solicite finanțarea pentru construirea acestuia. Pentru că sunt fonduri pentru astfel de investiții, primarul din Bustuchin nu vrea sub nicio formă să rateze ocazia.

În urmă cu aproximativ doi ani, autoritățile locale din comuna Bustuchin au montat peste o mie de panouri fotovoltaice pe aproximativ un hectar de teren. Investiția a fost atunci de aproximativ 350.000 de dolari, iar banii au venit de la Fondul Român pentru Eficiența Energiei.

Cu această investiție, primăria Bustuchin nu achită în perioada de vară nimic pentru energia consumată, iar școlile, societățile din cadrul Consiliului Local, dispensarul, biblioteca dar și restul locațiilor subordonate unității administrativ teritoriale nu sunt afectare de creșterea tarifelor la energie.

În acest context, dar și al creșterii prețului la energie, primarul din Bustuchin mai vrea un parc fotovoltaic în comună. ”Eu mai vreau să fac un parc fotovoltaic în comuna Bustuchin și pentru asta vreau să mai achiziționez un hectar de teren pentru că de suprafața aceasta avem nevoie. Și primul se întinde tot pe un hectar de teren și pentru că tot sunt fonduri prin Agenția de Mediu pentru acest gen de investiții nu putem rata șansa aceasta”, a declarat Ion Ciocea.

Vizualizări: 1,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: