Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Un sat rămas fără apă în prag de sărbători. Au fost prea mulți turiști!

Situație disperată în rândul localnicilor dintr-un sat din comuna gorjeană Baia de Fier. Apa potabilă a fost sistată în satul Cernădia de aproximativ 2 săptămâni, iar șansele ca situația să fie remediată curând sunt minime. De vină pentru această situație ar fi vremea, dar și consumul mare de apă din zona montană Rânca. Autoritățile cunosc situația și încearcă să găsească o rezolvare. Oamenii au inițiat o petiție on-line și strâng semnături pentru rezolvarea problemei.

Nu este primul an când localnicii din satul Cernădia se confruntă cu această problemă în timpul iernii și mai ales înaintea sărbătorilor. Iată ce scrie în petiție: ”Problema distribuției apei potabile în satul Cernădia, Baia de Fier, este nerezolvată de foarte mult timp, e vorba de ani. "Beneficiem" de un program de distribuție a apei hotărât unilateral de către furnizor, favorizând pe cei din Rânca, turismul, tunuri de zăpadă cu apa de la sistemul de alimentare, fără ca să ne fi fost cerută părerea, fără să fi fost preveniți, anunțați sau întrebați. Rămânem fără apă în fiecare vară sau iarnă sau de fiecare sărbătoare legală sau în minivacanțe pentru turiștii de la Rânca”.

De această dată situația este mai gravă pentru că, pandemie fiind, sătenii din Cernădie au nevoie de apă. ”Ani de zile am întâmpinat Sfintele Sărbători nespălați, nemâncați, însetați și bolnavi de nervi. Ca să nu întâmpinăm și anul acesta Sfântul Crăciun în aceleași condiții, considerăm că a venit momentul să facem ceva pentru a schimba actuala stare a lucrurilor. Să nu uităm că suntem și în pandemie și apa este strict necesară în această perioadă. Strângem semnături în vederea soluționării problemei asigurării cu apă potabilă în satul Cernădia”, se mai arată în documentul citat.

Autoritățile locale din Baia de Fier recunosc faptul că numărul mare de turiști din Rânca a dus la scăderea debitului de apă, dar a contribuit și starea vremii. ”Nu a fost sistată alimentarea cu apă. Pur și simplu a dat înghețul înainte să ningă, sursele de apă au înghețat și a scăzut debitul. Vreau să vă spun că alimentarea cu apă din satul Cernădia coincide cu alimentarea cu apă a zonei montane Rânca și week-end-urile trecute au fost foarte mulți turiști acolo și consumul a fost foarte mare. Problema e de două săptămâni și ca soluție imediată ar fi dezghețarea izvoarelor. Pentru la anul vrem să găsim alte surse de apă și să facem alte aducțiuni de apă”, a precizat Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier.

Vizualizări: 3,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: