Un scandal politic a lăsat copiii fără şcoală

Elevii din Arcani au început anul şcolar într-o altă clădire, pentru că şcoala este în reparaţii. Abia la 15 ianuarie va fi gata, spun constructorii. În acest timp, directoarea Lidia Drumen, soţia fostului primar, dă vina pe actualul primar, spunând că nici el, nici constructorii, nu au fost de găsit în ultimele săptămâni. În replică, primarul Vasile Popescu susţine că soţia contracandidatului său uită să spună că lucrarea a fost contractată de şcoală, nu de primărie.

Elevii din Arcani au început anul şcolar într-un muzeu. Asta pentru că lucrările de reabilitare a şcolii, contractate printr-o finanţare de la Banca Mondială, sunt neterminate. Printr-un protocol semnat pe 24 august, constructorii s-au angajat să finalizeze măcar parterul până la 10 septembrie, dar nu s-au ţinut de cuvânt. În aceste condiţii, spre nemulţumirea elevilor, dar şi a părinţilor, şcoala a început în sediul muzeului din localitate. Este vorba de 48 de copii de la grădiniţă, grupa pregătitoare şi clasele I-IV.

Directoarea şcolii se ceartă cu primarul

Autorităţile locale nu au găsit altceva mai bun de făcut decât să îşi paseze vina. Directorul şcolii, Lidia Drumen, susţine că vinovat este primarul din localitate, care nu este de găsit atunci când este nevoie de el. „Primarul nu s-a implicat deloc în rezolvarea acestei probleme. Nu este niciodată de găsit, aşa cum nu au fost nici constructorii. Dar eu zic să nu facem o tragedie din asta, pentru că nu sunt condiţii chiar atât de greu de suportat”, a spus directorul Lidia Drumen, la un post local de televiziune.

În replică, primarul Vasile Popescu pune atacul pe seama faptului că Lidia Drumen este soţia contracandidatului său la primărie. „Nu sunt în conflict cu doamna director. Este firesc să dea, dar dă total aiurea. Eu sunt zilnic la primărie pentru cine vrea să mă găsească. Doamna a uitat să spună că este o lucrare contractată de şcoală, nu de primărie. Şi eu mă întreb, oare s-a gândit toată vara unde vor învăţa aceşti copii? Ce a făcut toată vara?”, a întrebat primarul Popescu.

SOLUŢIE

“Iniţial, au existat două variante pentru elevii de la Arcani, fie să fie mutaţi la Şcoala Generală din Câmpofeni, fie să înceapă anul şcolar la căminul cultural. Această ultimă variantă este cea mai bună întrucât aici au fost amenajate trei săli de clase”, a declarat Ion Işfan.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: