Un singur candidat la şefia spitalului Rovinari

Medicul Robert Calotescu va fi cel mai probabil viitorul director al spitalului din Rovinari, fiind şi singurul candidat la concursul din 17 ianuarie. Actualul director, Laurenţiu Cosmulescu, s-a ţinut de cuvânt şi nu s-a înscris la concurs. Mai mult, viceprimarul din Rovinari, Laurenţiu Chivu, şi-a cerut scuze faţă de Cosmulescu, despre care a spus că aberează atunci când medicul a spus că autorităţile locale din Rovinari îl vor portocaliu pentru a-i acorda şefia spitalului.

Ieri a fost ultima zi în care se mai putea depune candidatura. „Nu particip, am zis că nu voi participa şi îmi menţin hotărârea luată. Nu sunt agreat nici de cei de la primărie, nici de Consiliul Local din Rovinari. Mi s-a cerut să fac parte din PD-L şi eu nu accept acest lucru. Ar trebui să ţină cont de experienţa pe care o am în conducerea spitalului, de 16 ani sunt director”, a precizat Laurenţiu Cosmulescu, directorul Spitalului din Rovinari.

Acum, la final de mandat, vicepriamrul şi-a cerut scuze directorului. „Am dat atunci o declaraţie puţin cam hazardată, nu e corect din partea mea. Nu îmi pare rău, dar nu este corect”, a precizat Laurenţiu Chivu, viceprimarul din Rovinari.

Viitorul director, medic de o lună

Deşi din luna decembrie doritorii fotoliului de manager al Spitalului Sfântul Ştefan din Rovinari puteau să îşi depună candidaturile pentru această funcţie, numai o singură persoană a făcut acest lucru. Este vorba de Robert Calotescu, un medic specialist chirurg, care este titular pe post de numai o lună, după ce o jumătate de an a lucrat pe un post temporar. Laurenţiu Cosmulescu consideră că acest medic este agreat de autorităţile locale din Rovinari. „Ceilalţi care au dorit să mai participe la acest concurs, deşi îşi întocmiseră dosarele, au renunţat să mai participe ca să nu fie puşi în situaţii dificile. Cel puţin unul din ei avea multă experienţă în domeniu şi cred că era un beneficiu pentru spital. Calotescu nu trebuie să fie capabil să conducă spitalul, probabil trebuie să fie capabil să execute ce i se spune de la primărie” a mai precizat Laurenţiu Cosmulescu 

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: