Un spital amendat pentru că a ascuns un deces cere daune morale

Spitalul din Târgu-Cărbuneşti a fost amendat cu o sută de milioane de lei vechi de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică pentru că nu a anunţat un deces. Conducerea unităţii spitaliceşti va contesta această sancţiune, Mai mult, va cere daune morale celor de la DSP, asta pentru că a pus într-o postură proastă spitalul.

Spitalul din Târgu-Cărbuneşti nu a raportat la Direcţia de Sănătate Publică decesul micuţei de o lună, motiv pentru care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu au efectuat un control la unitatea spitalicească. În urma verificărilor, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au decis să sancţioneze spitalul cu o amendă de 100 de milioane de lei vechi. „Noi am aflat de acel incident din presă. Nimeni de la spitalul din Târgu-Cărbuneşti nu a anunţat acest deces la DSP, ca noi să raportăm la Ministerul Sănătăţii aşa cum prevede legea. S-a făcut o verificare acolo, iar cei care au făcut cercetările au decis să amendeze spitalul cu suma de 100 de milioane de lei vechi, deşi amenda era între 100 şi 250 de milioane de lei vechi”, a declarat Marius Boieriu, director DSP Gorj. 

Spitalul contestă amenda şi cere daune morale

Conducerea Spitalului din Târgu-Cărbuneşti nu este de acord cu sancţiunea. Juriştii unităţii spitaliceşti o vor contesta în instanţă şi vor cere Direcţiei de Sănătate Publică Gorj daune morale. „Noi nu suntem de acord cu sancţiunea pentru că bebeluşul nu a decedat fiind internat la noi în spital. Mi se pare o amendă nedreaptă, nejustificată, pe care noi o vom contesta în instanţă. Mai mult decât atât, o să cerem şi daune morale pentru că a fost prejudiciată şi pusă într-o lumină proastă imaginea spitalului. Noi am muncit să ne facem o imagine bună şi nu vrem să fie pătată de nimeni fără argumente”, a declarat Constantin Târziu, manager Spitalul Târgu-Cărbuneşti.

Directorul Tîrziu are argumente

Constantin Târziu susţine că nu au fost audiate toate persoanele implicate înainte să se stabilească sancţiunea. „Eu le-am spus atunci să nu se grăbească să ia o decizie până când nu este ascultată şi asistenta de a fost pe salvare. Aceasta a precizat clar faptul că a mers la solicitare, s-a întâlnit pe drum cu o maşină în care era transportat copilul spre spital, acesta era în stop cardio respirator, cu respiraţie absentă, că bătăi ale inimii absente. S-au făcut manevre de resuscitare care s-au continuat şi la spital. Deci copilul a ajuns la noi în stop cardio respirator. Nimeni de la DSP nu a vorbit cu asistenta de la ambulanţă”, susţine directorul spitalului.

Ancheta internă demarată în cazul fetiţei de o lună care a murit la o lună de la externare este aproape de finalizare. Se aşteaptă acum rezultatele de la Institutul de Medicină Legală de la Craiova.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: