Unanimitate după unanimitate în PNL-ul condus de Morega

Mare şedinţă mare ieri după-amiază şi aseară printre liberalii gorjeni, aceştia trebuind să-şi aleagă delegaţii la Congresul partidului de peste două săptămâni. În prezenţa oaspeţilor veniţi de la nivel central, colegii lui Dan Ilie Morega au votat în unanimitate cam tot ceea ce le-a propus liderul lor, inclusiv susţinerea lui Crin Antonescu la funcţia de preşedinte al României.

Întâlnirea liberalilor a avut loc la Muzeul Judeţean, încăperea fiind prea mică pentru cei circa 100 de delegaţi veniţi din tot judeţul. În capul mesei a stat Dan Ilie Morega şi oaspeţii săi de la centru, oaspeţi care au avut ocazia să vadă cum se votează la Gorj la o asemenea întâlnire. Evident, votul a fost exprimat numai prin unanimităţi, parcă spre invidia celor de la PSD, care mai practicau acest sistem. Pentru ce s-a votat cu aşa entuziasm- Delegaţia Permanentă a PNL Gorj şi-a exprimat votul cu unanimitate ca filiala să îl susţină pe Crin Antonescu atât la conducerea partidului, cât şi pentru o candidatură la postul de preşedinte al României. Decizia este una în premieră pentru că despre susţinerea lui Antonescu la şefia partidului nu avea nimeni alte opinii la nivel de judeţ, despre candidatura la preşedinţie nevorbindu-se, public cel puţin, mai deloc până acum. Morega a ajuns astfel din nou în centrul atenţiei opiniei publice, dar mai ales a colegilor de partid, care, vrând-nevrând, vor trebui să aibă reacţii la nivel de organizaţii judeţene, prin ţară.

Laude pentru Crin Antonescu

Votul de aseară a fost exprimat de membrii Delegaţiei Permanente a filialei, în prezenţa liderului organizaţiei, Dan Ilie Morega, dar şi a reprezentanţilor conducerii centrale, respectiv a parlamentarilor Ludovic Orban, Radu Stroe, Emilian Frâncu şi Mihai Voicu. Morega a menţionat cu această ocazie că votul organizaţiei este „categoric” pentru susţinerea lui Antonescu în cursa prezidenţială din toamnă, liderul PNL Gorj declarând că are convingerea că „viitorul preşedinte al partidului” poate să devină şi „viitorul preşedinte al României”. „Are discurs politic, e foarte bun în ceea ce face, iar dacă ajunge în turul al doilea putem spera că avem deja preşedintele nostru. Nu se mai poate merge cu dosare politice ca până acum, cu dictatură şi cu dezbinarea care a făcut să nu se mai înţeleagă om cu om şi frate cu frate”, a menţionat Morega în discursul său, atunci când le-a vorbit colegilor din PNL Gorj despre nevoia de a-l susţine pe Crin Antonescu la şefia partidului şi la preşedinţia României. Nicio vorbă despre faptul că, de exemplu, ca şi Victor Ponta, liberalul nu a prea trecut în anii trecuţi pe la şedinţele din Parlament, figurând pe locuri fruntaşe prin clasamentele de „specialitate”, el fiind, în schimb, prezent destul de des pe la emisiunile televizate.

Unanimitate şi pentru Orban, tăcere pentru Manta

Morega le-a propus, de asemenea, colegilor săi susţinerea modificării statutului partidului astfel încât în cadrul PNL să fie înfiinţată funcţia de primvicepreşedinte, funcţie pentru care organizaţia a decis să îl susţină la Congresul din 21 martie pe Ludovic Orban. Propunerile respective au fost votate şi ele în unanimitate, în sală fiind prezent şi fostul deputat PNL de Gorj Pantelimon Manta, care nu a avut însă drept de vot, Morega transmiţându-i de la începutul şedinţei că nu este membru în Delegaţia Permanentă întrucât şi-a pierdut calitatea de parlamentar. Fostul deputat a tăcut majoritatea timpului, ascultând spusele colegilor săi şi, eventual, reţinând puţinele nemulţumiri ale acestora, precum şi greşelile făcute în desfăşurarea şedinţei. Cel mai nemulţumit dintre toţi a fost primarul din Turceni, care nu s-a regăsit printre cei propuşi să meargă la Congres. Edilul liberal Ion Iordache a câştigat cu greu o bătălie vara trecută, dar, acum, nu a mai fost considerat demn pentru a fi inclus în delegaţia pentru Bucureşti. Manta crede că, astfel, nu este singurul supărat pe Morega în PNL Gorj. „Eu am pierdut o bătălie, nu şi războiul şi nu cred că până acum am pierdut vreun război cu cineva. De bătălii, da, sunt de acord, ca şi acum, dar doar atât. Eu sunt răbdător, timpul îşi va spune cuvântul. Mai vedem şi ce se alege peste două săptămâni la centru şi mai discutăm”, spunea aseară Manta.

Mesaj de la Orban

Ludovic Orban a luat şi el cuvântul în faţa liberalilor gorjeni, ocazie cu care le-a precizat că trebuie să îi ajute pe acei membri de partid care în această perioadă sunt în „dificultate”. Vicepreşedintele liberal a cerut o creştere a militantismului liberal în următoarele luni şi a menţionat că acest lucru va merita întrucât anul viitor partidul va fi într-o situaţie mult mai bună decât cea de acum. „Vă garantez că cei care azi îşi numără banii şi fac liste negre şi albe cu firmele care să încheie contracte, cele două partide care guvernează acum îşi vor muşca pumnii peste un an pentru că s-au angajat la guvernare într-o asemenea perioadă pe care nu o vom putea trece prea uşor dacă nu vom obţine un credit de 7-8 miliarde de euro”, a menţionat Orban în discursul său.

Hotoboc – „bufon” în faţa lui Morega

Şedinţa de aseară a liberalilor s-a încheiat cu un mare chef la un local din centrul oraşului, însă petrecerea foştilor guvernanţi a început cu mult mai devreme, atunci când secretarul general al organizaţiei, adică omul numărul trei, ca poziţie în filială, Mircea Hotoboc, a cam fost luat la mişto de colegii săi. Fost membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia până la sfârşitul anului trecut, liberalul a fost caracterizat acum de şeful său de partid prin cuvântul „bufon”. „Circul” a ajuns atât de departe pentru că Hotoboc era singurul aseară care comenta negativ cam tot ceea ce propunea Morega, iar liderul PNL Gorj, suporta totul cu zâmbetul pe buze pentru că de faţă erau şefii şi prietenii de la Bucureşti. „Nu dirijaţi oamenii împotriva mea” a protestat Hotoboc atunci când miştoul din sală era mai mult decât evident. „Ai devenit bufon, ce să-ţi fac-!”, a fost replica lui Morega, şedinţa de aseară fiind probabil printre ultimele la care Hotoboc a mai avut ocazia să deschidă gura în faţa şefului său de partid pentru că evoluţia evenimentelor este deja previzibilă.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: