Unde poţi vota dacă eşti plecat din localitatea de domiciliu

Gorjenii care în ziua alegerilor prezidenţiale sunt în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare, pe listele suplimentare. Cetăţenii care în ziua alegerilor se află în localitatea de domiciliu vor putea vota numai la secţia de votare la care sunt arondaţi potrivit domiciliului, conform conducerii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj. „De exemplu, la Scoarţa, să spunem. Dacă vine cineva de la Budieni să voteze la Scoarţa centru, nu poate să voteze. Trebuie să meargă acolo unde este trecut pe listele de la secţia din Budieni”, a declarat Gheorghe Constantinescu, preşedintele BEJ Gorj. 

Posibilitatea de a vota la orice secţie de votare este valabila doar atunci când persoana în cauză se află în altă localitate faţă de cea de domiciul, însă trebuie să dea o declaraţie pe propria răspundere prin care să confirme faptul că nu a votat în altă localitate şi nu va mai vota în acest tur de scrutin. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va înscrie aceste persoane într-un tabel separat.

Primul tur al alegerilor prezidentiale 2014 se desfaşoară duminică, 2 noiembrie, când sunt chemaţi să îşi aleagă preşedintele cetăţenii români cu vârsta de peste 18 ani. Pot vota şi gorjenii care împlinesc 18 ani pe data de 2 noiembrie a.c..

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: