Unde vor juca sportivii de la Energia din toamnă

Handbaliştii şi baschetbaliştii din cadrul Clubului Energia Târgu Jiu vor disputa din toamnă meciurile din campionatul naţional în cadrul sălii de sport a Şcolii Gimnaziale "Voievod Litovoi" din Târgu Jiu. Motivul îl reprezintă faptul că Sala Sporturilor va fi supusă modernizării, iar activitatea sportivă trebuie mutată. Primăria a adoptat o hotărâre prin care a avizat transmiterea în folosinţă gratuită a spaţiului din cadrul unităţii şcolare. Competiţiile internaţionale se vor juca la Severin, spune primarul Florin Cârciumaru.

Sala Sporturilor va intra în modernizare cu luna noiembrie, a anunţat primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Astfel, sportivii clubului Energia vor putea desfăşura competiţiile în cadrul Sălii Sporturilor până în luna octombrie, după care vor folosi sala de sport a Şcolii Gimnaziale "Voievod Litovoi". Autorităţile au explicat că, pentru a nu fi nevoite să investească în modernizarea spaţiului unităţii de învăţământ, au luat decizia să pună la dispoziţia Asociaţiei „Clubul Sportiv Energia” sala de sport, cu titlu gratuit, astfel încât clubul să facă aceste cheltuieli. „Am fost la o întâlnire cu reprezentanţii clubului şi ţinând cont de dorinţa cetăţenilor din Târgu Jiu ca pe viitor echipa de handbal şi echipa de baschet să joace meciurile din campionatul intern la Târgu Jiu, urmând ca meciurile internaţionale să le desfăşurăm în sala de sport de la Severin, am ajuns la concluzia că singura sală care cu mici modificări poate prelua această activitate este sala de sport de la şcoala 5. Bineînţeles că înainte de lua această hotărâre cei din conducerea clubului s-au deplasat la Turda unde funcţionează o asemenea sală şi unde şi echipa locală Potaisa a venit cu modificări pe suprafaţa de joc. Se modifică iluminatul, se modifică tribuna care la ora actuală asigură doar 200 de locuri. Prin modificările care se vor face după proiect se va ajunge la 400-500 de locuri. Normal că grupurile sanitare trebuie să intre într-un proces de modernizare”, a mai spus Cârciumaru.

Fondurile necesare reabilitării săli de sport a şcolii vor fi asigurare de CE Oltenia, spun autorităţile. „CE Oltenia va asigura fondurile necesare igienizării săli, înlocuirii parchetului, dacă este nevoie”, a spus Grigore Jianu, secretarul primăriei Târgu Jiu. 

Contractul de comodat va fi încheiat pentru o perioadă de 2 ani de la semnarea contractului.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: