Unire să fie, dar să știm și noi ce vrem!

Noi suntem româââni, noi suntem româââââni, noi suntem aici peee... Dar stați așa un pic! Noi suntem români, e drept, dar nu suntem toți. Ce se întâmplă? Identitatea de neam nu e completă. Nu suntem suficient de diferiți. Parcă nu prea bem cât ar fi normal. Nu avem suficiente bancuri și aptitudini care doar în glume pot părea talente. Ceva lipsește. Dar ce? Exact! Republica Moldova! Să ne unim, că și ei tot români sunt. Atunci circul va fi complet.

E suficient de greu să ne imaginăm o țară, aceeași, care să conțină dezastre ca oltenii, moldovenii, bănățenii, ardelenii și bucureștenii laolaltă. Una la care la toți ăștia am adăuga și basarabeni pare deja din romanele lui Lewis Carroll. OK, o să avem mai multe bancuri și media frumuseții prostituatelor o s-o depășească pe cea a Bulgariei. Dar, în afară de asta, cu ce ne-ajută unirea cu Basarabia? Doar ca să fim mai mari? Doar ca să fim mai mulți? Doar ca să pară Vasluiul civilizat? În toată Europa există regiuni care vor să se rupă de patria mamă, care își caută independența, se tinde către descentralizare și identitate regională, iar noi, împotriva tuturor curentelor, facem din două țări una? Plus că s-a întâmplat deja. Se numește UE. Băgați-i pe băieți în UE și cu asta basta, n-o să mai aibă nevoie de viză și de nimic altceva. Dar nu. Noi vrem aceeași țară. Adevărul e că ne va prinde bine. Gândiți-vă la toate autostrăzile, la toată tehnologia, la toate fabricile, tot know how-ul pe care le vor aduce frații noștri de peste Prut odată cu unirea! Gândiți-vă la clasa aia medie sănătoasă care va contrabalansa, în fine, situația țării ăsteia care mișună de asistați social.

Da, bă! Fix unire cu Republica Moldova ne trebuia nouă! Fir-ar a dracului să fie, că să ne unim cu Germania nu propune nimeni!

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: