Unitatea de Urgenţe, luată cu asalt de pacienţi cu luxaţii

Gheaţa formată pe trotuare face din ce în ce mai multe victime. Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu se confruntă în această perioadă cu un număr mare de bolnavi. În doar 24 de ore, peste 100 de gorjeni au călcat pragul spitalului pentru a primi îngrijiri.

Cei mai mulţi  acuză traumatisme după ce au căzut pe gheaţă. În doar 24 de ore, singurul medic de gardă  a trebuit să îngrijească peste 100 de persoane. “Doar într-o zi am avut peste 100 de prezentări, vin foarte multe persoane cu fracturi şi traumatisme, datorită zăpezii şi poleiului. Este dificil să facem faţă pentru noi medicii care şi aşa suntem singuri pe tură.”, a precizat Liliana Crăciun, Medic UPU.

Cei mai mulţi dintre cei care au căzut pe gheaţă, sunt copii sau bătrâni. Şi Cristian Antonie, în vârstă de 13 ani din Padeş, a ajuns la spital cu mâna luxată  după ce a căzut pe gheaţă. „A căzut în timp ce se juca cu ceilalţi copii, acum are mâna luxată”, a spus mama acestuia.

Dat fiind faptul că pentru următoarele zile se anunţă temperaturi din ce în ce mai scăzute, medicii sunt de părere că numărul pacienţilor va tot creşte.     

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: