Unităţile cu mai puţin de 50 de angajaţi, consiliate de ITM

Firmele gorjene care au mai puţin de 50 de angajaţi vor avea parte de o serie de acţiuni de informare şi consiliere venite din partea inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Acţiunea se desfăşoară pe plan naţional şi este coordonată de Inspecţia Muncii prin fiecare inspectorat teritorial de muncă în parte vizând aspecte legate de securitatea şi sănătatea în muncă.

 „Este vorba de o acţiune transmisă de Inspecţia Muncii şi care se desfăşoară în perioada 19 aprilie-19 noiembrie. Fiecare angajator are obligaţia de a discuta cu angajaţii lui probleme legate de echipamente, de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi de asemenea măsurile ce se pot lua pentru a îmbunătăţi anumite condiţii”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Pe durata acţiunilor vor fi verificate echipamentele de lucru şi se vor purta discuţii între angajaţi şi angajator cu privire la calitatea echipamentelor, căştilor, salopetelor, cât de bine satisfac acestea nevoile angajaţilor şi împreună vor propune soluţii pentru desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii. „Ei pot să discute orice legat de securitatea angajaţilor, de sănătatea lor la locul de muncă, de adaptarea echipamentelor la condiţiile de muncă şi împreună pot face propuneri cu privire la calitatea echipamentelor, la material, pot propune altele numai să fie în siguranţă la locul de muncă”, a adăugat Gheorghiţă Cusma.

Chiar dacă acţiunea este una de informare, inspectorii teritoriali de muncă nu vor sta cu mâinile în sân dacă observă pe parcursul acţiunilor că societatea are nereguli în alte privinţe. „Este o acţiune de informare dar se va lăsa şi cu amenzi dacă inspectorii prezenţi la discuţii observă vreo neregulă chiar şi în alte privinţe”, a declarat Gheorghiţă Cusma. La sfârşitul acţiunii, aceştia vor întocmi un raport de evaluare pentru tot judeţul ce va fi transmis la Bucureşti în vederea adoptării unor noi soluţii pentru siguranţa la locul de muncă.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: