Universitatea „Brâncuşi“ are liber la masterate, dar cu taxă

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu a primit doar 50 de locuri bugetate la masterat din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Decizia vine în urma includerii instituţiei târgujiene în categoria instituţiilor de învăţământ superior centrate pe educaţie, iar specializarea pentru care acestea au fost acordate este Contabilitate, ce face parte din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Masterate se vor organiza în continuare în cadrul instituţiei, însă vor fi scoase la admitere numai locuri cu taxă.

Cine va dori să aibă masterat, va trebui să scoată bani buni din buzunar. Pentru această sesiune de admitere, universităţii târgujiene i-au fost acordate de Ministerul Educaţiei doar 50 de locuri fără taxă pentru organizarea unui masterat de Contabilitate, urmând ca restul să fie plătite din banii licenţiaţilor. Decizia vine în urma includerii universităţii din Târgu Jiu în categoria instituţiilor de învăţământ superior centrate pe educaţie. În această categorie 14 universităţi au primit în total 2.380 de locuri pentru organizarea acestei forme de pregătire. Pentru anul viitor cei care vor să urmeze un masterat la Târgu Jiu trebuie să achite o taxă de 3.000 lei. În anul universitar 2011-2012 vor fi astfel organizate masterate în regim cu taxă la aproximativ 20 de specializări din cadrul celor cinci facultăţi, fiind scoase la admitere peste 800 de locuri cu taxă. Printre specializările oferite se numără Bănci şi asigurări, Finanţe şi politici financiare, Finanţe şi guvernanţă publică europeană, Sisteme administrative şi relaţii internaţionale, Administrarea şi conducerea unităţilor de învăţământ sau Ştiinţa motricităţii în activităţi didactice şi de timp liber.

La nivel naţional, pentru anul universitar 2011-2012, Ministerul Educaţiei a alocat 35.600 locuri pentru cursuri de masterat, cele mai multe, peste 22.000, revenind universităţilor de cercetare avansată şi educaţie. De asemenea, pentru universităţile clasificate ca universităţi de universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică au fost alocate peste 10.00 de locuri.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: