Universitatea Craiova mai transferă un fost dinamovist

Universitatea Craiova mai transferă un fost dinamovist care va veni să acopere un post deficitar al oltenilor. Transferul fundaşului Claude Dielna se înscrie în seria întăririlor pe care oltenii le fac pentru play-off şi este al doilea fost dinamovist care ajunge în acest an la Craiova.

Conducerea Universităţii Craiova a reuşit o nouă achiziție pentru play-off-ul Ligii 1 iar fundașul Claude Dielna va semna cu clubul din Bănie din postura de jucător liber de contract.  În vârstă de 32 de ani, Dielna nu se află la primul contact cu Liga 1. Jucătorul a mai evoluat pentru Dinamo, în returul sezonului 2016-2017, sub formă de împrumut de la Sheffield Wednesday, din Anglia. Acesta s-a impus repede în formația „câinilor” antrenată pe atunci de Cosmin Contra, iar prestațiile sale i-au făcut pe fanii din ”Ștefan cel Mare” să și-l dorească la echipă pe termen lung.

După ce a ratat mai mulți stoperi români cu experiență, precum Cristian Săpunaru, Gabriel Tamaș sau Marius Constantin, Craiova s-a orientat către fundașul care a jucat pentru Dinamo acum 3 ani. Dielna vine în Bănie însă din postura de jucător liber de contract și va încasa un salariu de 15.000 de euro pe lună.

Fundașul francez a plecat de la Dinamo în vara lui 2017, după ce nu s-a înțeles cu conducerea asupra salariului. A cerut 25.000 de euro pe lună, bani pe care Dinamo nu i-a putut oferi, astfel că așteptat oferte, până a apărut cea din SUA, de la Portland Timbers, care l-a plătit cu un milion de dolari pe an. Dielna a jucat 12 meciuri pentru Dinamo, în toate competițiile, dintre care zece în Liga 1.

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: