Uns viceprimar după ce a fost exclus de PDL

Democrat-liberalii gorjeni au exclus din partid viceprimarul din Ciuperceni. Interesantă este situaţia în care s-a produs acest lucru. Marți, Eleodor Popescu, un consilier local de la Ciuperceni, a fost exclus din PDL, iar ieri a fost ales viceprimar al localității. Pedeliştii spun că au trimis pe fax decizia de excludere a sa din partid. Primarul Tăloi susține că nu știe nimic de excluderea consilierului Popescu din PDL.

Eleodor Popescu a fost exclus după ce președintele organizației PDL de la Ciuperceni, Mircea Covrig, a aflat de planurile consilierului cu primarul Tăloi, de a-l pune viceprimar. Marți seară, la Ciuperceni s-au întrunit membrii PDL și au votat excluderea lui Eleodor Popescu, înainte de a avea loc ședința de Consiliu Local în care urma să fie votat ca viceprimar. Reprezentanții PDL susțin că ieri la primăria Ciuperceni a fost deja trimisă la primărie adresa în care se precizează excluderea din partid, însă nu s-a ținut cont de ea. “Noi am aflat de planurile pe care domnul Eleonor Popescu le are cu primarul de a fi pus viceprimar. Marți seară acesta a fost exclus din PDL. Partidul a luat cunoștință de acest act și a fost aprobată excluderea. În acest sens am și trimis ieri dimineață adresă la primărie, prin care le aduceam la cunoștință că i se retrage sprijinul politic, iar în aceste condiții și-a pierdut și mandatul ce consilier. Locul său va fi luat de următorul de pe listă”, a declarat Ion Fugaru, secretarul general adjunct al PDL Gorj.

Primarul Dumitru Tăloi susține că nu știa de faptul că Popescu a fost exclus. “Nu am știut de faptul că a fost exclus din partid. Eu am avut mai multe propuneri pentru viceprimar, însă din motive obiective doar domnul Popescu a putut rămâne o variantă viabilă. Nu eu l-am pus. A fost propus de consilieri și astăzi (ieri) a fost votat de consilieri în ședința de consiliu local”, susține Dumitru Tăloi, primarul de la Ciuperceni.

Cel mai probabil Eleodor Popescu nu va fi validat de către Prefectură, susțin democrat liberalii, deoarece, conform legii, în cazul în care li se retrage sprijinul politic, consilierii își pierd mandatele. 

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: