Vezi aici candidaţii PDL din 30 de localităţi!

Vicepreşedintele PDL, Mihai Stănişoară, a validat sâmbătă candidaturile a treizeci de primari democrat-liberali. Singura surpriză a listei a fost primarul din Samarineşti, Marian Ardeiu, care va părăsi barca PNL în favoarea PDL. La şedinţă au participat cei trei parlamentari aleşi pe listele PDL, directori de instituţii, primari, reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret şi consilieri.

După două ore de negocieri şi dezbateri, Stănişoară a fost de acord cu  lista prezentată de organizaţia PDL Gorj pentru alegerile din 30 de localităţi. „Am avut o şedinţă de BPJ lărgită la care au participat şi primarii care nu sunt membrii ai Biroului. Practic am început organizarea alegerilor locale din 10 iunie. Sunt convins că împreună cu domnul preşedinte al organizaţiei vom reuşi să ne atingem obiectivele pe care le vom stabili“, a declarat Stănişoară.

Candidaţii PDL sunt în principiu primarii şi viceprimarii în funcţie. Aşadar, PDL va susţine pe Dorin Filip la Rovinari, Eufimia Dumitrescu la Novaci, Ion Gruescu la Negomir, Mihai Troacă la Padeş, Gabriel Nanu, directorul Carierei Peşteana, la Plopşoru, Liviu Cotojman la Roşia de Amaradia, Ion Sanda la Schela, Constantin Drăghici la Săuleşti, Liviu Trică la Stoina, Ion Ungureanu la Ţicleni, Ion Bârcă la Turburea, Mihai Calotă la Urari, Ion Ionescu la Ţânţăreni, Gabriela Avram la Alimpeşti, Radu Rotaru la Bălăneşti, consilierul Viorel Popescu la Bumbeşti Piţic, Florinel Ţuilă la Cătunele, la Bâlteni Vasile Vlăduleanu, la Bărbăteşti Sorin Ştefănescu, Emilian Rusu la Dăneşti, Marius Lupu la Dănciuleşti, Dănuţ Bălu la Fărcăşeşti, viceprimarul Ion Mândruţ la Hurezani, consilierul Cristi Sârbu la Jupâneşti, Doru Drăgulescu la Licurici, Gabriel Popeangă la Leleşti, consilierul Ion Băluţă la Logreşti, Ion Fugaru la Târgu Cărbuneşti şi Marian Ardeiu la Samarineşti.

Gruescu, scene în faţa lui Stănişoară

Întâlnirea a fost cu uşile închise. Jurnaliştii au avut la dispoziţie mai puţin de cinci minute pentru fotografii şi imagini. Primarul din Negomir, Ion Gruescu, a profitat de prezenţa jurnaliştilor şi i-a spus vicepreşedintelui PDL Mihai Stănişoară că îşi doreşte „din tot sufletul“ să candideze la alegerile locale din partea PDL şi că doreşte înlăturarea oricăror supoziţii. Primarul se referea la faptul că era pe lista de primari PDL racolaţi de PNL. Tot atunci a fost prezentată şi candidata din Novaci, directoarea spitalului, Eufimia Dumitrescu. Senatorul Ion Ruşeţ a menţionat că aceasta are doar un an de când este înscrisă în PDL, dar că are susţinerea partidului. De fapt, Dumitrescu are susţinerea vicepreşedintelui Gheorghe Mitescu. Acesta a spus că este sigur că la Novaci va fi câştigător.

Surpriza vine de la PNL

Deşi Dian Popescu se lăuda că va lua mai mulţi primari de la PDL, până la urmă pedeliştii au racolat un primar de la ei. Este vorba despre Marian Ardeiu, primarul din Samarineşti, care pe durata mandatului s-a bucurat de ajutor din partea parlamentarilor PDL, în special al lui Severus Militaru, dat fiind că Samarineşti este una dintre cele 11 comune din Colegiul 4. „Am validat un candidat care este de partea noastră, care este sprijinit de noi, care şi-a manifestat dorinţa de a fi în echipa noastră şi totodată a dat dovadă de responsabilitate. Noi nu am venit să facem afirmaţii publice că unu, doi, zece primari, aşa cum s-a făcut până acum, ştiţi poziţia colegilor de la PNL“, a spus preşedintele Ion Ruşeţ.

VECHIME

Dacă Eufimia Dumitrescu are doar un an în partid, sunt alţi membrii care au vechime serioasă în partidul portocaliu. Cel mai vechi în partid este primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, care are adeziune de 21 de ani, urmat de viceprimarul din Hurezani Ion Mândruţ cu 16 ani, primarul Liviu Cotojman cu 14 ani şi Dorin Filip cu 9 ani.

TERMEN

Senatorul Mihai Stănişoară, responsabil de organizaţia de la Gorj, a declarat că luna aceasta va mai face o vizită la Gorj pentru validarea şi celorlalţi candidaţi. Preşedintele Ion Ruşeţ a menţionat că data limită este 31 martie.

CANDIDAT

Dovada ca democrat-liberalii au negociat serios chiar si primarii aflaţi în funcţie este chiar lista de candidaţi distribuită presei. Spre exemplu, în dreptul numelui primarului din Săuleşti, Constantin Drăghici, era semnul întrebării. Situaţia este amuzantă deoarece secretarul adjunct Ion Fugaru a ţinut să înlocuiască pe listele deja împărţite semnul întrebării cu un Da. Şi că tot aminteam de preşedintele PDL Târgu Cărbuneşti, numele lui Ion Fugaru a fost trecut cu pixul, ca şi în cazul primarului din Samarineşti, al celui din Tismana, dar şi cel de la Ţicleni, semn că s-a negociat până în ultimul moment.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: