UPDATE1: Vezi aici ce prejudiciu a adus Potârcă bugetului

IPJ Gorj a dat publicităţii un comunicat de presă în care anunţă că cei doi gorjeni reţinuţi aseară, Ninel Potârcă şi Toma Potârcă, sunt suspectaţi că, prin înregistrarea de operaţiuni fictive privind comercializarea de mărfuri şi, totodată, prin neînregistrarea tuturor veniturilor obţinute în evidenţele contabile, au prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 590.000 de lei. 

Cei doi sunt acuzaţi că se sustrăgeau urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

În fapt, din cercetările efectuate de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz, s-a stabilit că suspectul Ninel Potârcă, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Tg. Cărbuneşti, nu a înregistrat în contabilitate vânzări de mărfuri în valoare de 749.000 de lei aferente semestrului II 2009, după care a creat circuite comerciale fictive pentru diminuarea TVA precum şi a bazei de impozitare de la o altă societate comercială din Tg-Jiu, administrată de Toma Potârcă.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: