„Urgenţele”, afectate de sancţionarea medicului Liliana Crăciun

Medicul Liliana Crăciun nu mai prestează activitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Târgu Jiu de la începutul acestei săptămâni. Conducerea unităţii spitaliceşti a primit decizia Colegiului Medicilor prin care medicul a fost suspendat pentru o perioadă de un an după ce s-a dovedit în instanţă că a cauzat moartea unei tinere din Gorj. După expirarea perioadei de suspendare, Crăciun va putea reveni în sistem însă va trebuie ca mai întâi să facă nişte cursuri de specializare. Cert este că tot greul va pica de aici înainte pe umerii medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Doar patru medici au mai rămas la acest serviciu după suspendarea medicului Liliana Crăciun.

Medicul Liliana Puiu Crăciun a pierdut în instanţă dreptul de a-şi profesa meseria timp de un an, soluţia fiind dată de către Curtea de Apel Craiova şi este definitivă. Decizia a fost  luată după ce, anul trecut, magistraţii au condamnat-o şi la o pedeapsă de doi ani cu suspendare în dosarul în care era acuzată de moartea unei paciente din Băleşti pentru un tratament aplicat greşit la cabinetul său privat. Decizia a ajuns în cele din urmă şi la conducerea SJU Târgu Jiu care a dispus la începutul acestei săptămâni suspendarea contractului de muncă. „Doamna doctor Crăciun a fost suspendată, în urma dispoziţiei pe care am primit-o luni de la Colegiul Medicilor Gorj. Am dispus măsura sancţionării cu suspendare pentru un an. Pe baza deciziei instanţei pe care eu am primit-o poate să revină după un an la serviciu, dacă face cursuri de specializare”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul SJU Târgu Jiu.

Medicul Liliana Puiu Crăciun presta activitate la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului de ani buni, serviciu pe care l-a şi condus în trecut. Acum au mai rămas doar patru medici la UPU. Medicul Ramona Oprea spune că ar trebui suplimentat numărul medicilor pe acest serviciu. „Activitatea Serviciului de Primiri Urgenţe este susţinută de 4 medici. Bineînţeles că plecarea doamnei doctor Crăciun ne-a îngreunat oarecum activitatea dar facem faţă, turele sunt acoperite. Sperăm într-o colaborare cu alţi medici pe parcursul anului. Probabil vor termina şi alţii specialitatea şi sperăm să găsim şi alţi colegi dornici să se angajeze în spitalul nostru. Din păcate, la nivel naţional sectorul acesta este deficitar, dar sperăm că vor veni colegi noi”, a declarat medicul UPU, Ramona Oprea.

SOLUŢIE

Conducerea spitalului spune că va încerca să atragă câţi mai mulţi specialişti care să presteze activitate la acest serviciu. „Căutăm soluţii. Avem aparatură performantă după achiziţiile făcute în ultima perioadă. Putem spune că avem aparatură aproape la nivel de spital clinic, drept pentru care consider că orice medic care vrea să profeseze o poate face în condiţii umane, normale, la Spitalul Judeţean Gorj”, a precizat directorul Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: