USL a împărţit colegiile parlamentare! PC Gorj, exclus de la ciolan în 2012

Conservatorii nu au dreptul la nici un candidat la parlamentare din toamnă, în judeţul Gorj. Liberalii şi pesediştii şi-au împărţit cele şase colegii de deputat şi două de senator.

Uniunea Social Liberală a decis cum vor fi împărţite colegiile parlamentare la Gorj. PSD va avea candidaţi în patru colegii de deputat şi unul de senator, iar PNL în două colegii de deputat şi unul de senator. Partidul Conservator, condus în Gorj de Ilie Petrescu, a fost ignorat de partenerii din USL, aşa cum s-a întâmplat şi atunci când s-au împărţit candidaturile la funcţiile de primar. Nici atunci, conservatorii nu au primit nimic.

PSD şi-a adjudecat colegiul de senator pe care îl ocupă acum Toni Greblă, iar PNL va încerca să câştige cu Dian Popescu colegiul de senat reprezentat în acest moment de pedelistul Ion Ruşeţ.

Colegiul lui Militaru, râvnit de PSD

În privinţa celor şase colegii de deputaţi, PSD va avea cele trei colegii câştigate în 2008, la care se adaugă colegiul 4 Motru, reprezentat acum de pedelistul Severus Militaru. Conservatorii şi-ar fi dorit pentru ei acest colegiu şi le reproşează peneliştilor că l-au cedat celor din PSD. Vasile Râbu, vicepreşedintele CJ Gorj, este un posibil candidat al PSD pe acest colegiu, dar cu semnul întrebării, deoarece nu este susţinut de primarul din Motru, Dorin Hanu. Sunt surse în PSD care susţin chiar că Hanu ar candida pe acest colegiu, dar s-ar renunţa la comasarea alegerilor locale cu parlamentare.

Pe Colegiul 6 Târgu Jiu va candida în continuare Victor Ponta, chiar dacă mulţi pesedişti îi reproşează pe la colţuri că va candida tot sub fustele primarului Florin Cârciumaru, în loc să candideze la Senat, aşa cum i-ar impune statutul de lider de partid. În schimb, candidatura lui Mugurel Surupăceanu este incertă sau mai bine zis improbabilă, deoarece acesta nu mai este dorit de Ponta, care se plânge în rarele lui vizite pe la Gorj că „i-a tolerat prea multe”. Pentru colegiul 2 Novaci reprezentat acum de Surupăceanu au fost vehiculate până acum numele primarului din Bustuchin Ion Ciocea şi cel al vicepreşedintelui PSD Puiu Diaconescu, cel din urmă fiind însă implicat într-un scandal care i-ar putea afecta cariera politică. Un alt aspirant la colegiul lui Surupăceanu este Andrei Maioreanu.

Nici candidatura lui Vasile Popeangă pe colegiul 5 Rovinari nu este certă, acesta fiind în cărţi pentru a candida la şefia Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Popeangă a negat ieri o astfel de variantă, dar mai multe surse din PSD au confirmat-o.

PNL are colegii, dar nu are candidaţi

Claudiu Săftoiu, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe şi vicepreşedinte al PNL Gorj, este deocamdată singurul nume vehiculat din partea liberalilor pentru un post de deputat. Partidului Naţional Liberal i-ar reveni colegiul 1 Padeş ocupat în prezent de Dan Ilie Morega şi Colegiul 3 Ţânţăreni reprezentat de independentul Cosmin Popescu.

SURPRIZE

Surpriza ar putea-o reprezenta Dan Ilie Morega, acum preşedinte la UNPR, dar sunt voci care spun că Morega îşi pregăteşte plecarea la PC. Morega este la cuţite cu partenerul de la Gorj, Ion Ruşeţ, iar problemele cu UNPR sunt confirmate de ultimele poziţii în presă.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: