USL a respins amendamentele la buget ale opoziţiei din Gorj. Vezi care!

Parlamentarii gorjeni din Opoziţie au depus peste 200 de amendamente la buget, în timp ce cei şase parlamentari ai USL niciunul. Astfel, cei trei demnitari de la PP-DD şi deputatul PD-L Ion Cupă au fost nevoiţi să preia probleme chiar şi de la primarii USL. În zadar însă! Niciunul din amendamentele prezentate de PP-DD nu a fost acceptat, iar aseară a venit rândul lui Cupă să-şi susţină cele 150 de propuneri.

Amendamentele făcute de parlamentarii Opoziţiei din Gorj reprezintă maculatură pentru Guvernul Ponta. Acesta a declarat că în dreptul fiecărei investiţii propuse trebuie să prevadă de unde să se taie banii. Nemulţumiţi sunt şi la Gorj, spune Ponta. "Pe zona de alocări de drumuri judeţene sigur că sumele nu sunt suficiente, dar măcar le-am împărţit corect, pe o formulă care exista şi înainte. Nu am schimbat formula acum, că să dăm mai mult la judeţele în care este USL, decât la judeţele unde nu e USL. Guvernul Boc dădea bani doar la ai lor şi celorlalţi nu. Noi măcar am împărţit banii corect, pe o formulă echilibrată. Că nu ajung banii, să ştiţi că nu ajung pentru niciunul dintre judeţe. Cred că începând cu judeţul meu, cu Gorjul, toţi sunt nemulţumiţi, dar aceştia sunt banii", a spus Victor Ponta.

Ion Cupă a preluat şi iniţiativele foştilor parlamentari

La Gorj, problemele unor primari USL se află pe agenda parlamentarilor din Opoziţie. Spre exemplu, deputatul PP-DD Niculina Mocioi a susţinut promovarea a 39 de investiţii. În jur de 50 de propuneri au făcut senatorul Tudor Barbu şi deputatul Răzvan Rotaru. Toate au fost respinse.

Niculina Mocioi avea solicitări din partea primarilor din Rovinari, Ţicleni, Drăguţeşti, Dăneşti, Săcelu, Stejari. Bengeşti Ciocadia sau Turburea. Mocioi a cerut bani pentru reabilitarea unor blocuri din Rovinari, pentru modernizarea centrului oraşului, reabilitări de drumuri şi biserici la Ţicleni, reţele de canalizare şi alimentare cu apă sau extinderi la Dăneşti şi Drăguţeşti şi reabilitări de drumuri la Săcelu şi Bengeşti Ciocadia.

Deputatul PD-L Ion Cupă a propus circa 150 de amendamente. Aseară, acesta trebuia să le susţină în comisia de Buget Finanţe. Cupă a mai declarat că are solicitări din toate părţile judeţului. „Am discutat cu primari, am preluat şi unele dintre proiectele foştilor deputaţi. Este vorba despre proiecte de reabilitare de drumuri, canalizări, reţea de alimentare cu apă, etc.“, a declarat Ion Cupă.    

Câteva dintre amendamentele depuse de deputatul Niculina Mocioi:

Alocarea sumei de 1.700.000 lei pentru finalizarea lucrărilor privind reabilitarea sistemelor de canalizare şi a staţiilor de tratare a apei potabile şi de epurare a apei uzate,oraşul Rovinari.

Alocarea sumei de 40.955.825,25 lei pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare termica a blocurilor de locuinţe de pe raza oraşului Rovinari – 41 blocuri.

Alocarea sumei de 4.465.277 lei  pentru amenajare zonă centrală pietonală în oraşul Rovinari.

Alocarea sumei de 40.000.000 lei pentru construirea a 1000 poduri şi podeţe în oraşul Ţicleni.

Alocarea sumei de 900.000 lei pentru amenajare loc de joacă cartier Tunşi, oraşul Ţicleni.

Alocarea sumei de 900.000 lei pentru achiziţionarea unui microbuz şcolar necesar elevilor din oraşul Ţicleni.

Alocarea sumei de 165.500 lei pentru extindere reţea de apă sat Drăguţeşti-Urecheşti, comuna Drăguţeşti.

Alocarea sumei de 180.256 lei pentru extindere reţea de apă sat Drăguţeşti –Vârţ, comuna Drăguţeşti.

Alocarea sumei de 542.287 lei pentru reabilitare drum comunal DC 53, sat Dăneşti, comuna Dăneşti.

Alocarea sumei de 8.469.350 lei pentru canalizare menajeră şi staţie de epurare ape uzate menajere în satele Brătuia, Tîrculeşti şi Trocani, comuna Dăneşti. Alocarea sumei de 4.487.876 lei pentru extindere alimentare cu apă, comuna Săcelu.

Alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru reabilitare, modernizare dispensar medical, comuna Stejari.

Alocarea sumei de 4.446.000 lei pentru asfaltare a 6 km de drumuri comunale şi săteşti în comuna Turburea.

Alocarea sumei de 5.832.000 lei pentru sistem de canalizare şi tratare a apelor uzate in comuna Turburea.

Alocarea sumei de 250.000 lei pentru reparaţie capitală, acoperiş Şcoala Generală clasele I-VIII, Bălceşti, comuna Bengeşti-Ciocadia.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: