USL a stabilit: Simionescu la Bălăneşti, Bâldea la Teleşti

USL-ul face schimb de localităţi pe ultima sută de metri. Partidul Social Democrat a numit candidat la Telești, deși primăria aparține prin protocol Partidului Național Liberal. PNL-ul la rândul lui va numi candidat la primăria Bălănești aflată pe lista PSD. Decizia a fost luată ieri de membrii alianței.

Primarul PDL Radu Rotaru a fost cel care a declarat că PNL-ul și-a numit deja candidat la Bălănești. Este vorba despre Călin Simionescu, deși inițial PSD-ul îl alesese pe Laurențiu Briceag. Ulterior însă PSD-ul și-a dat seama că Briceag ar putea pierde în fața lui Radu Rotaru și au decis să le lase mână liberă liberalilor. Ca să nu fie supărare în alianță, PNL le-a cedat social democraților primăria Telești. ”Știu că s-a făcut o rocadă în USL. PNL-ul va pune candidat la Bălănești și PSD-ul va pune candidat la Telești. O să candideze Simionescu”, a declarat Radu Rotaru, primarul din Bălănești.

Dian Popescu confirmă

Informația a fost confirmată și de președintele PNL, Dian Popescu care a menționat că în urma unui sondaj făcut la Bălănești, Simionescu s-a situat mai bine decât Briceag. Dian Popescu a spus că alianța s-a pus de acord în așa mod pentru că au analizat care sunt șansele candidaților propuși. ”Am avut discuții în acest sens și am stabilit că Simionescu s-ar poziționa mai bine la Bălănești decât candidatul PSD, Laurențiu Briceag. În felul acesta, PSD-ul rămâne cu primăria Telești și probabil va merge tot pe mâna lui Bîldea. Simionescu a avut rezultate bune în 2008 când a intrat în turul II cu actualul primar”, a declarat Dian Popescu, președintele PNL Gorj.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: