USL stă pe un butoi de pulbere

Liberalii îşi bănuiesc colegii de uniune de la PSD că urmăresc spargerea alianţei. Nu-şi explică de ce rezultatele sondajelor de opinie realizate de PSD au fost date publicităţii, în condiţiile în care înţelegerea era să fie publicate rezultatele obţinute în urma confruntării sondajelor comandate de ambele partide aflate în uniune.

Liderii Partidului Naţional Liberal au ajuns la concluzia că persoane importante din conducerea PSD vor să spargă alianţa. De asemenea, din acest sondaj liberalii s-au prins de intenţia celor de la PSD şi le-o ia înainte. „Sunt orgolii foarte mari în judeţul Gorj. Sunt persoane interesate să spargă alianţa. Este un prim test la rupere a USL-ului, însă nu se va întâmpla acest lucru.  A fost o perioadă de derută, pe care încercăm să o redresăm. Dacă din lucrurile acestea reiese că unii stau mai bine decât alţii, făcându-se într-un fel invitaţie la a rediscuta datele protocolului încheiate între cei doi co-preşedinţi se înşeală”, a declarat Claudiu Săftoiu, prim-vicepreşedinte PNL Gorj.

Pentru că protocolul nu le permite să aducă acuzaţii partenerilor de alianţă, liberalilor nu le rămâne decât să înghită în sec. Deşi simt că li se pregăteşte un divorţ, liderii PNL se limitează la a spune că sunt persoane bine aşezate în vârful PSD care ar avea interes să rupă mariajul, însă tot mai multe voci şoptesc numele lui Ion Călinoiu. „Nu cunosc aceste persoane, nu ştiu cine a trimis aceste foi volante. Dumneavoastră presa aţi primit foile cu sondajele înaintea tuturor, chiar şi ale domnului Ciocea. Cineva din Partidul Social Democrat are orgolii pe care nu le poate stăpânii şi face aceste jocuri ieftine dând presei aceste foi volante”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

PUCI

Chiar dacă liderii liberali se feresc să spună public pe cine bănuiesc că şi-ar fi băgat coada în uniune, pe la multe urechi liberale circulă zvonuri cum că tartorul al fi chiar preşedintele executiv al PSD, Ion Călinoiu. Acesta îi consideră inutili pe liberali, nuli pe conservatori de-a dreptul nuli.  In timp ce partenerii de uniune stau cu sabia divorţului deasupra capului, Călinoiu este în Antalya. El nu a putut fi contactat de reporterii noştri pentru a spune dacă are legătură cu zâzania din USL.

EXPLICAŢII

Liderii PSD Gorj sunt şi ei deranjaţi, însă nu de sondaje, ci de declaraţiile nemulţumiţilor. Deputatul PSD Vasile Popeangă a declarat că atunci când se va întruni USL va cere explicaţii liberalilor pentru afirmaţiile făcute.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: