Utilajele UEF Motru, scoase la vânzare

Unitatea de Execuţie Foraje din Motru, societatea administrată de preşedintele Partidului Conservator de la Gorj, Ilie Petrescu, înregistrează o datorie de peste 13 miliarde de lei vechi la bugetul consolidat al statului şi în prezent se află în procedura de executare silită. Petrescu spune că vina pentru această situaţie o au primăriile care nu au efectuat plăţile, pentru munca prestată de societate. Pe un site de executări silite au fost scoase la licitaţie o macara, o basculantă şi un alt autoturism.

Societatea este executată silit de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, fiindu-i scoase la licitaţie mai multe bunuri printre care utilaje sau autovehicule, a căror valoare depăşeşte uşor valoarea de un miliard de lei vechi. Administratorul societăţii, preşedintele PC Gorj, Ilie Petrescu, spune că înregistrează aceste creanţe deoarece primăriile pentru care firma a prestat servicii au uitat să mai efectueze şi plăţile. „Voi merge la Finanţe să fac reeşalonarea datoriei. Nu luăm banii de la primării, de aceea aveam acum datoria asta. Păi din 13 miliarde doar şapte ar fi curate, restul sunt penalităţi. Am de recuperat de la primăria din Severin vreo cinci miliarde, de la primăria Motru două miliarde, este vorba de cofinanţarea unui proiect. Mai am de luat de la Aninoasa un miliard şi jumătate, de la Cruşeţ, şapte sute de milioane, datoare e şi primăria Roşia de Amaradia. Dacă am încasa, i-am achita fără probleme. Sper să dăm luna asta două miliarde”, a declarat Ilie Petrescu, administrator UEF Motru.

CONTRACTE

Conform declaraţiilor lui Ilie Petrescu, în urmă cu o lună, societatea pe care o conduce a reuşit să câştige licitaţia efectuată de Complexul Energetic Turceni pentru nişte lucrări de foraje la Halda Bohorelu. “Din octombrie sperăm să începem lucrările la Halda Bohorelu să primim 15 miliarde ca să mai achităm din datorii. Am câştigat licitaţia pentru executarea unor drenuri, foraje de alimentare, sunt nişte lucrări speciale”, a precizat Ilie Petrescu.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: